Suceava: Şantierele Primăriei s-au întins în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şantierele Primăriei s-au întins în tot oraşul
Suceava: Şantierele Primăriei s-au întins în tot oraşul

Localnicii din zona în care se schimbă în prezent conductele se tem că nu vor scăpa prea curând de şanţuri

Lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare, în cadrul proiectului ISPA, au ajuns şi pe strada Mărăşeşti. Locatarii din zonă se plâng de zgomot şi sunt îngrijoraţi cu privire la termenul de finalizare al lucrărilor. Temerile lor sunt justificate după ce, la începutul acestei luni, lucrările de pe strada 1 Mai, în zona Primăriei, au fost întârziate din cauza unei plăci de beton descoperită de muncitori sub pavajul de pe trotuar.

De aproape trei săptămâni au avut nevoie lucrătorii pentru a trece de obstacol. „Eu nu cred că lucrările se vor termina la timp pentru că şi la Primărie trebuia să fie gata într-o săptămână şi uitaţi cât le-a trebuit ca să spargă acea placă de beton“, este de părere Mariana C., locatară pe strada Mărăşeşti.

Ploile pun beţe în roate

În ciuda realităţii, reprezentanţii societăţii ACET Suceava sunt optimişti şi spun că restul lucrărilor vor decurge conform planului şi că nu sunt motive de îngrijorare. „Lucrările din faţa Primăriei au fost într-adevăr deviate de la plan din cauză că am dat peste un bloc de beton care a necesitat mai multe zile pentru a fi spart. Am reuşit să revenim la termenul pe care îl stabilisem iniţial”, a declarat Iulian Straton, purtătorul de cuvânt al ACET Suceava.

Pe de altă parte, ploile din ultima perioadă care s-au abătut asupra Sucevei au influenţat uşor cursul lucrărilor. „Pe perioada săptămânii trecute am avut mici probleme din cauza precipitaţiilor, astfel că pietrişul care era folosit pentru lucrări a fost luat de apă. Situaţia s-a redresat”, a precizat Straton. Lucrările pe strada Mărăşeşti ar trebui finalizate până la începutul lunii octombrie, apoi muncitorii vor intra pe strada George Enescu.Reprezentanţii ACET îi asigură pe localnici că traficul rutier nu va fi dat peste cap. „Chiar dacă se va lucra pe străzi circulate, traficul va fi deviat şi circulaţia se va desfăşura normal”, a explicat Straton.

75% bani de la UE

Programul ISPA este un instrument financiar nerambursabil administrat de Comisia Europeană, prin care Uniunea Europeană acordă sprijin financiar ţărilor care doresc să adere la Uniunea Europeană. Programul prevede reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în ţările defavorizate, printre care şi România. Termenul final al proiectului destinat Sucevei este decembrie 2010.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite