Suceava: Salina Cacica ar putea redeveni staţiune balneară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Salina Cacica ar putea redeveni staţiune balneară
Suceava: Salina Cacica ar putea redeveni staţiune balneară

Salina de la Cacica ar putea fi reintrodusă în circuitul balnear. În plus, localitatea ar urma să fie ridicată la rangul de staţiune turistică. „Ministerul Turismului va plăti studiul de

Salina de la Cacica ar putea fi reintrodusă în circuitul balnear. În plus, localitatea ar urma să fie ridicată la rangul de staţiune turistică. „Ministerul Turismului va plăti studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Investiţia ar putea fi realizată în baza unei colaborări între Guvernele României şi Poloniei, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul modernizării drumului Soloneţu Nou-Cacica.

La finanţare ar urma să contribuie Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Local Cacica“, a declarat Corneliu Popovici, secretar de stat în Ministerul Turismului. Administraţia centrului balnear crede că noua titulatură le-ar putea aduce beneficii financiare semnificative. „De prin ’74 sau ’76 salina nu mai face parte din circuitul balnear“, a precizat Corneliu Zup, directorul salinei. La ora actuală, la suprafaţă există un bazin olimpic în care se fac băi în saramură. Acesta se dovedeşte neîncăpător pentru vizitatorii care vin aici în sezonul estival.

Posibilităţi de tratament unice în România

În subteran sunt 400 de metri de galerii care merg până la o adâncime de 40 de metri, unde persoanele cu afecţiuni respiratorii îşi pot ameliora starea de sănătate prin intermediul aerosolilor. Aici există o capelă sculptată în pereţii de sare şi alte cinci încăperi. La suprafaţă se află cinci hectare de teren pe care se pot construi facilităţi pentru turismul de agrement. „Am putea face turism integrat care să includă componentele de agrement, sănătate şi cea religioasă. În subteran avem capela ortodoxă, iar la suprafaţă, în apropiere, pe cea catolică”, a explicat Corneliu Zup. Lăcaşul de cult Basilica Minor, cu hramul Sfintei Maria, adună în fiecare an, pe 15 august, în jur de 40.000 de pelerini catolici.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite