Salariul mediu net ar putea urca în 2011, la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei analize realizate de Econtext, după date ce provin de la Comisia Naţională de Prognoză, salariul mediu în Suceava va ajunge anul acesta la 1.190 de lei, de la 1.028 lei cât era la sfârşitul lunii ianuarie.

Cu tot cu această creştere de salariu, Suceava se află în coada clasamentului, ocupând poziţia 35 pe ţară şi penultimul loc în Moldova de Nord, după judeţul Neamţ, unde salariul mediu net estimat pentru acest an este de 1.115 lei. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, câştigul salarial mediu net în luna ianuarie 2011 în judeţul Suceava a fost cu 27 lei mai mic faţă de  câştigul salarial mediu net din luna decembrie 2010 (-2,6%).

„Pe sectoare de activitate, faţă de luna ianuarie 2010, câştigul salarial mediu net a crescut cu 4,6% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură şi a scăzut cu 0,6% în industrie şi construcţii, iar cu 15,9%  în servicii“, explică reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

Pe sectoare de activitate, faţă de luna decembrie 2010, câştigul salarial mediu net a crescut cu 1,1%  în sectorul servicii şi a scăzut cu 11,8% în sectorul industriei şi construcţiilor şi cu 1,2% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură. Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a înregistrat o scădere cu 12,3%.

„Creşterea pe care o preconizează această analiză este mică şi depinde ce metode au folosit la acest studiu, oricum creşterea nu poate fi mare în judeţul nostru din cauza domeniilor de activitate. Majoritatea sucevenilor lucrează în turism şi comerţ, nu avem ramuri industriale unde oamenii să fie mult mai bine plătiţi“, ne-a explicat ec. Stelian Ruscior, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

2.004 lei este cel mai mare salariu mediu net estimat din ţară, la Bucureşti.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite