SUCEAVA Ionuţ Atodiresei: „Fiecare meci este important“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceveanul a intrat  prima dată într-o sală de lupte când avea doar  13 ani
Suceveanul a intrat prima dată într-o sală de lupte când avea doar 13 ani

Sportivul se antrenează de două ori în fiecare zi. Suceveanul Ionuţ Atodiresei reprezintă cu mândrie oraşul natal în competiţiile K1.

Luptător de kickboxing de 16 ani, Ionuţ Atodiresei a ajuns un profesionist care se poate lăuda cu titlul de campion naţional obţinut la vârsta de 16 ani.
Născut la Fălticeni, „Pitbullul“ Atodiresei are un palmares impresionant, cu 91 de meciuri, 50 la amatori şi 41 la profesionişti. „Asta este şi cea mai mare realizare a mea, cele 91 de meciuri dintre care foarte puţine înfrângeri. La categoria profesionişti am doar cinci meciuri pierdute“, ne-a spus Ionuţ.


A ajuns campion naţional la 16 ani


Şi-a început cariera la vârsta de 13 ani la un club din Rădăuţi, unde avea un antrenor din Italia. „Pur şi simplu m-am dus la sală şi aşa a început totul. Am făcut câteva antrenamente şi mi-am dat seama că-mi place acest sport“, povesteşte sportivul.


Patru ani mai târziu, în 1999, s-a înscris la Campionatul Naţional de Kickboxing de unde a plecat cu premiul cel mare. A devenit astfel campion naţional, la 51 de kilograme, la vârsta de doar 16 ani, când alţi tineri nici măcar nu ştiu ce vor să facă în viaţă. După cinci ani de kickboxing la amatori, Ionuţ Atodiresei a trecut la nivelul următor, a intrat în liga profesionistă unde a demonstrat de zeci de ori că este cel mai bun. FIGHT CLUB Galaţi a fost clubul unde a început ca profesionist, iar în 2005 s-a mutat la Bucureşti unde este şi astăzi. În tot acest timp a participat la 41 de meciuri K1 unde le-a demonstrat adversarilor
că-şi merită numele „pitbull“.


Alături de luptători din întreaga lume meciurile de K1 nu-i dau emoţii lui Ionuţ. Ştie că este pregătit să intre în ring cu încredere şi stăpânire, cu agilitatea şi rapiditatea unui pitbull. Chiar dacă are doar 1,62 metri înălţime, Ionuţ Atodiresei le-a făcut faţă multor adversari mult mai înalţi. În februarie 2010, la K1 Budapesta, a câştigat fără probleme meciul cu Piskoti Gergo, un sportiv maghiar de 1,90 metri înălţime. 


Are un stil de viaţă sănătos, echilibrat care, dincolo de talentul pentru acest sport şi foarte multă muncă, îi asigură victoriile şi titlurile de care este foarte mândru. „În fiecare zi am câte două antrenamente, unul dimineaţa şi unul seara, mă odihnesc între ele, am un regim strict şi o dietă la fel de strictă“, ne-a spus el.


Întrebat care a fost cel mai important meci de până acum, Ionuţ nu a putut nominaliza unul. „Fiecare meci e important şi ce contează cel mai mult este să ai victorii la finalul meciurilor. Dar pentru asta trebuie să munceşti foarte mult“, ne-a mai spus luptătorul. Cea mai importantă provocare din carieră vine pe 15 octombrie, când Ionuţ va lupta pentru titlul mondial WAKO PRO la Piatra Neamţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite