Modul SMURD și la Câmpulung Moldovenesc începând de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea echipajului SMURD la Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a apărut ca o necesitate, având în vedere faptul că zona este traversată de către DN 17, drum modernizat, cu evenimente rutiere destul de frecvente.

De asemenea, Câmpulung Moldovenesc este aşezat geografic la mijlocul distanţei dintre Suceava şi Vatra Dornei, aşa încât timpul de răspuns în cazul asistenţei medicale de urgenţă se va micşora.

"Efectul final al acestei operaţionalizări va fi îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă către populaţie, către turişti sau către cei care tranzitează această zonă", declară Monica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava. În cadrul Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc există  un număr de 16 subofiţeri cu pregătire  paramedicală ce vor încadra ambulanţa şi care împreună cu echipajul de descarcerare existent vor răspunde operativ evenimentelor la care vor fi solicitaţi.

Ambulanţa care intră în dotarea Detaşamentului este de tip B2, marca Volkswagen T5, cu tracţiune integrală având o valoare de 342.209 lei. Pentru desfăşurarea în bune condiţiuni a activităţii sunt asigurate spaţii de garare a tehnicii şi spaţii pentru pregătirea de specialitate a personalului. Medicaţia şi materialele sanitare vor fi asigurate de către UPU-SMURD Suceava, prin intermediul asistentului coordonator, iar carburanţii şi exploatarea ambulanţei de către personalul numit în funcţia de conducător auto şi personalul de specialitate din cadrul Inspectoratului şi a Detaşamentului.

În judeţul Suceava, echipaje S.M.U.R.D. au mai fost înfiinţate, începând cu anul 2008, în cadrul Detaşamentelor de pompieri din Suceava, Vatra Dornei şi Rădăuţi. Aceste echipaje de prim ajutor calificat acţionează pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă către populaţie.

Astfel, de la înfiinţare, respectiv, 1 noiembrie 2008, până  în data de 10 ianuarie 2012, numărul intervenţiilor celor trei echipaje S.M.U.R.D. existente deja la nivelul judeţului Suceava a ajuns la 3636, acestea intervenind pentru acordarea primului ajutor în cazul accidentelor rutiere, acordare de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme, la diferite afecţiuni medicale, în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice şi multe altele.

În deschiderea festivităţilor, după slujba de sfinţire, oficiată de către preoţii militari, a avut loc un exerciţiu demonstrativ al echipajelor din componenţa modulului S.M.U.R.D., care au simulat intervenţia la un accident rutier.

"Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, apreciază acest eveniment ca fiind un câştig pentru judeţul Suceava, forţele de intervenţie având posibilitatea de acum de a acţiona şi mai eficient, iar timpii de reacţie la solicitările cetăţenilor vor fi reduşi", mai spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite