Suceava: Robele sucevene judecă decizia intrării în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Robele sucevene judecă decizia intrării în grevă
Suceava: Robele sucevene judecă decizia intrării în grevă

Instanţele din judeţul Botoşani aflate în subordinea Curţii de Apel Suceava au intrat deja în grevă, dar judecătoriile din judeţul Suceava vor decide cum vor funcţiona abia mâine. Toate

Instanţele din judeţul Botoşani aflate în subordinea Curţii de Apel Suceava au intrat deja în grevă, dar judecătoriile din judeţul Suceava vor decide cum vor funcţiona abia mâine. Toate instanţele inferioare din judeţ aşteaptă decizia care se va lua joi, în adunarea generală a magistraţilor de la Tribunalul Suceava, pentru a vedea ce conduită vor urma.


Asta în condiţiile în care componenta botoşăneană a instanţelor din subordinea Curţii de Apel Suceava, adică Tribunalul şi judecătoriile din judeţul vecin, au decis încă de ieri sistarea tuturor proceselor pe fond, operând doar în dosarele cu arestări şi în cele privind cauzele pentru minori.

Judecătorii solicită respectarea puterii judecătoreşti în ceea ce priveşte legea salarizării unice a funcţionarilor publici, respectarea hotărârilor judecătoreşti irevocabile referitoare la plata drepturilor salariale restante şi acordarea de către Ministerul Justiţiei a tuturor sporurilor pentru judecători, prevăzute de lege. La Judecătoriile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei nu s-a organizat adunarea generală a magistraţilor deoarece peste jumătate din judecători sunt în concediu.


Judecătorii mai au câteva zile de gândire


Magistraţii din Rădăuţi au stabilit că vor lua o hotărâre până pe data de 7 septembrie, dată anunţată de Curtea de Apel ca punct de plecare în acţiunea de protest. Judecătoria Gura Humorului va convoca adunarea generală a magistraţilor vineri. La Judecătoria Fălticeni, adunarea generală a magistraţilor se va convoca joi sau vineri, şi în funcţie de decizie, va fi adoptată poziţia Tribunalului Bucureşti de sistare a proceselor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite