Rezultate Bacalaureat 2011 Suceava: Dezastru la afişarea rezultatelor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matematica a tras în jos atât candidaţii de la colegiile tehnice, cât şi pe cei de la liceele de prestigiu.

UPDATE ora 15.00: Procentul de promovare la nivelul judeţului este de 65,03%, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava. Nu sunt candidaţi cu media 10 şi nici licee la care să nu fi promovat niciun candidat, aşa cum s-a întamplat în unele judeţe din ţară.

UPDATE ora 14.00: Preşedinţii centrelor de examen din cadrul bacalaureatului 2011 se aşteaptă la un val de contestaţii, în special din cauza notelor dezastruoase de la matematică.
 
În urma primei sesiuni de examen de anul trecut, procentul de promovabilitate a bacalaureatului la nivelul judeţului Suceava a fost de 87,37%, ocupând astfel primul loc în ierarhia naţională. Medii mari, peste 9.00, s-au înregistrat la colegiile „Petru Rareş“ şi „Ştefan cel Mare“, dar şi la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ şi Colegiul „Mihai Eminescu“ Suceava. Notele care au tras în jos mediile candidaţilor de anul trecut au fost cele de la matematică, fizică şi limba română. Sesiunea de toamnă s-a finalizat cu un procent de promovabilitate de 40%. Din cei 1.238 candidaţi înscrişi pentru cea de a doua sesiune, s-au prezentat 1.080 şi au promovat doar 432 candidaţi.

Află notele la fiecare disciplină în parte de la colegiile din Suceava. Notele pot fi consultate aici.

Primele rezultate la examenul de bacalaureat din acest an au stârnit lacrimile multora dintre candidaţi. Unii nu au obţinut baremul minim de 6 pentru a promova examenul, pe când alţii au fost evaluaţi cu note extrem de mici. Acest din urmă caz se referă în special la disciplina matematică, unde s-a picat pe rupte, cu note foarte mici.

La centrul de examen de la Colegiul Alimentar, unde au fost examinaţi şi absolvenţii Grupului Şcolar Cajvana, procentul de promovare a fost de 18%. Matematica a pus probleme foarte mari, chiar şi la colegiile foarte bune. La limba română s-au luat note foarte mari, comparativ cu anii trecuţi. Cred că este vorba despre complexitatea subiectelor, nu de pregătirea candidaţilor“, a declarat Daniela Dungeanu, vicepreşedintele centrului de examen de la Colegiul Alimentar Suceava.

La Liceul Particular „Virgil Madgearu“ procentul de promovabilitate este de 55,1%, iar la Colegiul Economic au promovat 83,2% dintre candidaţi.

Colegiile de renume au procente mari de promovare, doar unul-doi candidaţi fiind respinşi. Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“ are doar o elevă care nu a reuşit să obţină baremul de 6 pentru a promova, procentul de promovabilitate fiind de 99,5%, pe când la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ procentul este de 99,09%, cu doi candidaţi respinşi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite