Revelion şi Crăciun la suprapreţ în inima Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă vremea va ţine cu ei, turiştii se vor putea da cu schiurile
Dacă vremea va ţine cu ei, turiştii se vor putea da cu schiurile

Preţurile pentru un sejur de Sărbători la pensiunile din nordul ţării variază între 1.000 şi 4.500 lei de persoană. Proprietarii de pensiuni turistice din Bucovina pun la bătaie ultimele locuri de cazare pentru petrecerea Crăciunului sau a Revelionului.

Dacă pentru Crăciun locurile sunt ocupate în proporţie de 50 - 60%, pentru Revelion cei care nu şi-au făcut rezervări nu mai au de unde alege. Sărbătorile de sfârşit de an şi cele de Paşte au devenit o adevărată afacere pentru proprietarii de pensiuni turistice. Fie că fac rezervări prin agenţii, fie direct la proprietarii de pensiuni, turiştii scot în acest an de Revelion între 1.000 şi 4.500 lei pentru un pachet de patru nopţi cu demipensiune, cină festivă cu bucate tradiţionale, în zona de munte a Bucovinei, la pensiuni de patru şi cinci margarete.


Cei mai mulţi clienţi sunt stranieri


„Cei care închiriază cel mai mult sunt străinii noştrii plecaţi afară care vin de Sărbători acasă. Eu am un grup de suceveni stabiliţi în Austria şi mai aştept confirmarea unui grup de români stabiliţi în Germania. Doar de Crăciun mai am câteva locuri, de Revelion e  ocupat“, ne-a spus Mariana Sauciuc, proprietara unei pensiuni din Gura Humorului. Unii turişti şi-au făcut rezervări chiar şi cu un an înainte.

„Avem grupuri fidele care şi-au făcut rezervări de anul trecut pentru că le-au plăcut la noi de Revelion. Perioada Crăciunului merge mai prost pentru că oamenii preferă să-l petreacă în familie“, ne-a spus Doru Solovăstru, administrator la o pensiune din Suceviţa. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, unităţile de cazare din judeţ sunt ocupate în proporţie de 80 - 90% de Revelion, cu toate că preţurile nu sunt pentru buzunarul oricui.


„Chiar dacă sunt preţuri destul de mari pentru Bucovina, s-au vândut bine pachetele pentru Revelion în această perioadă. Este posibil ca unii proprietari să scadă preţurile pentru ofertele de Crăciun în cazul în care nu se vor vinde toate“
, ne-a spus Magda Enache, consilier la o agenţie de turism.

Sucevenii pleacă în Budapesta şi Viena

Dacă turiştii din alte judeţe şi sucevenii plecaţi peste hotare aleg Bucovina, mulţi localnici pleacă peste hotare  de Revelion. „Cererile bucovinenilor au fost în principiu pentru Budapesta, unde preţul pleacă de la 299 euro/persoană cu transport cu autocar, la hotel de patru stele, mic dejun şi cină festivă. De asemenea, s-au vândut bine pachetele pentru Viena şi Praga cu preţuri de la 399 euro/persoană“, a mai spus Magda Enache. Agenţiile de turism spun că au avut cereri şi pentru destinaţii exotice, cum ar fi Thailanda de la 1.780 de euro de persoană cu transport cu avionul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite