Reţetă străveche: brânză de burduf în vezică de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucovina, producătorii se întrec în reţete tradiţionale. Brânza de burduf, din lapte de vacă şi oaie, este obţinută după o reţetă păstrată cu sfinţenie de sute de ani.

„Dacă am face numai de oaie ar fi prea iute şi oamenilor nu le-ar plăcea“, ne-a spus Cezar Pântea, un producător de lactate realizate după reţete tradiţionale din localitatea Horodniceni. După recoltare, laptele se transformă în caş, care este lăsat la maturizat câteva zile, în condiţii prielnice de umiditate şi temperatură.

Apoi, produsul este amestecat până la omogenizare cu sare, după care este aşezat în vezică de porc. „Produsele nu conţin aditivi şi nici nu stau în depozite. Totul trebuie să fie proaspăt, altfel nu ar mai avea acelaşi gust“, a mai spus Cezar Pântea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite