Responsabilii programului ISPA somaţi de la Bucureşti să cheltuie banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Groza pare îngrijorat de banii sucevenilor
Ştefan Groza pare îngrijorat de banii sucevenilor

Directorul ACET, Ştefan Groza, spune că se fac presiuni mari de la capitală pentru recuperarea întârzierilor. Întâlnirea responsabililor programului de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi a staţiei de tratare-epurare s-a lăsat cu promisiuni de finalizare a lucrărilor pănă la 31 decembrie 2010

Nu mai miră de mult pe nimeni faptul că în România orice proiect început şi finanţat cu bani europeni are parte de mari întârzieri, de creşteri ciudate ale bugetului faţă de planul iniţial, de scandaluri şi ameninţări sau de adunări pompoase  care se lasă cu promisiuni şi strângeri câlduroase de mână.

Toate aceste promisuni făcute de autorităţi se lasă de regulă cu scumpiri şi majorări care evident ajung să fie plătite de omul de rând. Municipiul Suceava nu face nici el excepţie de la această regulă.

Directorul ACET Suceava. Ştefan Groza, a adunat la sediul societăţii pe care o conduce pe toţi cei responsabili cu reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi a staţiei de tratare-epurare municipale din cadrul Programului ISPA. Groza spune că de sus de la capitală se pun mari presiuni asupra municipalităţii pentru recuperarea întârzierilor şi asta pentru a nu se ajunge în situaţia pierderii banilor nefolosiţi.

Am vrut să vedem cum abordăm metodele şi prevederile contractuale pe 2010, astfel încât să putem finaliza programul la 31 decembrie anul viitor. Am convingerea că o să facem de aşa manieră încât să încheiem execuţia. Altfel, rămânem cu lucrările neterminate, dar şi cu banii nefolosiţi”, spune şeful ACET Suceava. .   

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite