Reorganizarea Poliției, discutată ieri la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicușor Todiruț, Lucian Florin Guran și Jănica Arion-Ţigănaşu (de la stânga la dreapta)
Nicușor Todiruț, Lucian Florin Guran și Jănica Arion-Ţigănaşu (de la stânga la dreapta)

Potrivit reorganizării poliţiei din mediul rural, la nivelul judeţului Suceava din 97 de posturi de poliţie rurală şi o poliţie comunală au fost înfiinţate 15 secţii de poliţie rurală, şase posturi independente (Crucea, Cârlibaba, Ulma, Dumbrăveni, Dorneşti şi Izvoarele Sucevei) şi o poliţie comunală la Şcheia.

Structura încă nu este finalizată, astfel că reprezentanţii IPJ Suceava mai au aproximativ o lună de zile pentru a organiza fiecare secţie şi a alege oamenii. Astfel, în majoritatea comunelor din judeţ va rămâne un singur poliţist, odată cu intrarea în vigoare a noului concept de acţiune al Poliţiei Române în mediul rural. Spre exemplu, zona Suceava va avea patru secţii de poliţie rurală în Botoşana, Moara, Bosanci şi Mitocu Dragomirnei.

„Ne dorim prin această reorganizare o creştere a operativităţii, iar în urma acestui proces să rămână poliţiştii cei mai competenţi. Niciun poliţist din alte ţări nu este iubit, însă este respectat. Asta ne dorim şi noi, să fim respectaţi“, a declarat ieri la Suceava, Chestorul principal Lucian Florin Guran, adjunct al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publica din MAI.

Potrivit reprezentantului Ministerului, stagiul minim în activitate pentru subinspectori va fi de trei ani, următoarele stagii fiind de cinci ani, poliţiştii care vor dori să fie promovaţi la un grad următor fiind obligaţi să susţină şi un examen. Pe lângă acestea, poliţiştii care vor ajunge să fie trimişi în judecată vor fi suspendaţi din funcţie şi nu vor mai rămâne la dispoziţie, aşa cum se întâmpla până acum.

„Fiecare structură va avea un consilier de integritate care va face prevenire în cadrul acelei structuri. Veniturile poliţiştilor trebuie să se mărească din creşterea încasărilor la bugetul de stat şi nu din mită“, a explicat Chestorul dr. Jănica Arion-Ţigănaşu,directorul Direcţiei Generale Anticorupţie prezent şi el la Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite