Reducerile de iarnă i-au lăsat pe suceveni cu buzele umflate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape toate magazin care să nu aibă lipite afişe care anunţă ieftiniri de până la 70%. Sucevenii se plâng că multe dintre reclame sunt mincinoase, fapt confirmat şi de OPC.

Unii cumpărători suceveni îi suspectează pe administratorii magazinelor care afişează reduceri de sezon că încearcă să-i păcălească. „Cred că sunt cea mai ghinionistă femeie. Dacă azi pun ochii pe o haină, a doua zi aceasta nu mai e în magazin. Sigur, patronii fac măgării de nu mai găseşti produsele ieftine“, s-a plâns Sonia Ştefănescu, masterandă. Acelaşi punct de vedere l-a avut şi Maricica Stăvărache, o altă clientă.

„Patronii se pricep de minune să păcălească clienţii. Ieri m-am certat cu unul căci voiam să cumpăr o bluză, însă el a pus-o în cutie, pretextând că trebuie să o trimită la alt magazin”, a povestit Maricica.

Marfa dispare rapid

Patronii magazinelor se disculpă susţinând că produsele care sunt ieftinite se vând în câteva zile. „Văd că reducerile oferite dau roade. Într-o săptămână am vândut toată marfa care era redusă cu 60-70%. Produsele reduse doar cu 50% nu prea se caută. Sucevenii caută doar bunurile foarte ieftine“, ne-a declarat Vasile Tudorache, administratorul unui magazin.

Plângerile sucevenilor au ajuns şi la urechea inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. Aceştia au confirmat că au prins administratorii unor magazine cu oferte înşelătoare. Astfel, într-un hipermarket inspectorii au descoperit un pachet promoţional, constând în ciorbă ardelenească şi mâncare din fasole, iar oferta era că ambele produse puteau fi achiziţionate la preţ de unul. În realitate, preţul total al pachetului era mai mare decât preţul fiecărui produs luat separat.

„Prin aceste promoţii afirmate, dar dovedite ca fiind neadevărate, consumatorii au fost induşi în eroare, practic influenţându-se comportamentul lor“, a declarat Elena Oanea, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava. Pentru oferta înşelătoare, magazinul a fost amendat cu 3.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite