Suceava: Linguri bune pentru Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Linguri bune pentru Cartea Recordurilor
Suceava: Linguri bune pentru Cartea Recordurilor

Exponatele din lemn, considerate cea mai mică şi cea mai mare lingură făcute vreodată de un artist din România, au fost putut fi admirate ieri la ediţia a 14-a a Târgului Meşterilor Populari

Exponatele din lemn, considerate cea mai mică şi cea mai mare lingură făcute vreodată de un artist din România, au fost putut fi admirate ieri la ediţia a 14-a a Târgului Meşterilor Populari găzduit de Complexul Muzeal Bucovina. Ambele obicte sunt confecţionate manual de un meşter popular din comuna suceveană Doroteia. Lingurile, una lungă de doi metri şi cealaltă de circa opt centimetri, sunt considerate cele mai mici şi cele mai mari făcute vreodată de un artist din România. Florin Cramariuc, un meşter din Suceava care şi-a expus creaţiile la acest târg, vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un obiect numit „Lingurile Mirilor”.

Obiectul este format din două linguri din lemn legate între ele cu un lanţ, tot din lemn. Întregul ansamblu este realizat din aceeaşi bucată de material, fără a fi rupt, lipit sau prins cu metal. „Este foarte frumos aici la târg. Mi-au placut mult obiectele de mobilier şi cămăşile cusute manual. Preţurile sunt destul de convenabile”, ne-a spus Andreea Costiuc, vizitatoare. Atmosfera a fost animată de mai multe ansambluri folclorice din judeţul Suceava, dar şi „Românaţi” din Caracal, celebru în lume pentru dansul popular „Căluşul”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite