Suceava: Recomadări de la medici împotriva noului virusl gripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Recomadări de la medici împotriva noului virusl gripal
Suceava: Recomadări de la medici împotriva noului virusl gripal

Medicii suceveni recomandă sucevenilor să ofere o atenţie sporită igienei personale.

Reguli de comportament pentru populţia expusă virusului gripal AN1H1 în contextul epideniologic actual:

Persoanele care prezintă temperatură mai mică de 38.5 grade Celsius şi simptome clinice de viroză respiratorie (mialgii, tuse seacă, secreţii nazale apoase şi dureri în gât) se izolează la domiciliu, anunţă medicul de familie care decide anunţarea Compartimentului de Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Persoanele care au fost în ultimele şapte zile peste graniţă sau au avut contac cu persoane sosite din străinătate de mai puţin de şapte zile, iar la revenirea în ţară prezintă temperatură mai mică de 38.5 grade Celsius şi simptome de viroză respiratorie se vor prezenta la secţiile de Boli Infecţioase în compartimentul special amenajat. Atenţie, aceste persoane nu se vor prezenta în Unitatea de Primire a Urgenţelor sau Triaj Boli Infecţioase pentru că personalul medical nu poate asigura izolarea în aceste unităţi decât în compartimentul special.

Cei care prezintă temperaturi de peste 38.5 grade Celsius şi simptome de viroză respiratorie se vor prezenta în compartimentul special amenajat şi vor respecta indicaţiile medicale privind izolarea, conform legislaţiei în vigoare.

Sucevenii nu trebui să uită să sespele pe mâni foarte des, atunci când strănută să folosească batiste de unică folosinţă după care să le arunce la gunoi şi evitarea zonelor aglomerate, mai ales cei cu imunitatea scăzută.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite