Răsfăţ culinar la Festivalul Hribului din comuna suceveană Vama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul evenimentului, pensiunile din zonă îşi vor prezenta oferta sezonului toamnă-iarnă. Organizatorii au inclus în program concerte de muzică populară şi folk, lansări de carte, o expoziţie culinară cu preparate pe bază de ciuperci şi fructe de pădure.

Comuna suceveană Vama îmbracă în acest weekend straie de sărbătoare. Cei de acolo aşteaptă sâmbătă turiştii pentru a petrece la Festivalul Hribului, care a ajuns la a treia ediţie. Tot în acest weekend, dar duminică, sătenii de la Vama vor sărbători zilele comunei. În cele două zile sunt programate manifestări culturale şi evenimente pe placul tuturor, pornind de la bucatele alese pregătite după reţete secrete, degustări de vinuri şi până la concerte cu muzică populară şi folk.

„Prin acest festival se promovează tradiţia gastronomică locală, turismul cultural şi obiceiurile bucovinene. Pensiunile din Vama îşi vor lansa cu această ocazie oferta sezonului toamnă-iarnă“,
a precizat Aurelia Badale, preşedintele Asociaţiei Turistice Vama-Bucovina, organizatorul festivalului. Deschiderea Festivalului Hribului are loc sâmbătă, la ora 10.30, în faţa Căminului Cultural din Vama. Începând cu ora 12.00 vor evolua pe scena amenajată pe stadionul din Vama Ansamblul „Dor bucovinean“ şi solişti vocali ai Ansamblului vocal-folcloric „Perla“, de la Centrul bucovinean de artă pentru cultură românească Cernăuţi.

Întrecerea bucătarilor

În jurul prânzului, între 12.45 şi 13.30, va avea loc o expoziţie-concurs de gastronomie cu preparate din hribi, ciuperci şi fructe de pădure, urmând a fi premiate cele mai inovative produse şi reţete. La ora 15.00 este programată lansarea primului volum de epigrame şi poezii umoristico-satirice ale autoarei Cătălina Orsivschi, sub egida Academiei Libere „Păstorel“ Iaşi, după care participanţii sunt invitaţi la o degustare de vinuri de Iaşi.

Focul de tabără, pauza dintre petreceri


Artişti consacraţi ai Bucovinei îşi vor prezenta momentele artistice în cadrul Festivalului Hribului începând cu ora 17.00, iar de la 19.00 vor răsuna acorduri de muzică folk, cu participarea extraordinară a cantautorului Ilie Micolov şi a trupei Ikarus. „Festivalul se va încheia seara cu un foc de tabără, iar duminică activităţile vor continua în cadrul programului Zilele Comunei. Va fi un aflux de turişti, majoritatea pensiunilor au deja rezervate locurile de cazare“, a menţionat Aurelia Badale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite