Suceava: Raiul gropilor s-a mutat pe Rezervorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un an, cea mai bună stradă din Suceava, din cartierul Zamca, s-a transformat într-un coşmar pentru şoferi. Vina aparţine muncitorilor care au distrus zona pentru lucrările la canalizare şi n-au făcut curat după ei.

Strada Rezervorului din cartierul Zamca pare bombardată. Zeci de gropi imense, cu diametru de cel puţin un metru, au luat locul asfaltului care, până anul trecut, era motiv de mândrie pentru edilii oraşului în ceea ce priveşte calitatea. Dacă afară e uscat, şoferii reuşesc cu greu să ocolească craterele, dar, după ploaie, oricine poate rămâne blocat în găurile de pe stradă deoarece nu se vede cât sunt de adânci.


„La prima ploaie se fac bălţi enorme. Este foarte greu să-ţi dai seama de adâncimea lor sau dacă se află ceva în apă, un cui sau ceva care să-ţi taie cauciucul“, ne-a spus Alexandru Agarafinei, şofer de taxi.


Amenzi de 1.500 de lei


Strada este una dintre cele mai circulate deoarece e singura legătură spre Casa Judeţeană de Pensii, iar parcurgerea acesteia este un slalom printre gropi. De vină sunt muncitorii care execută lucrările de schimbare a canalizării în oraş, care n-au astupat craterele în urma lor.


Viceprimarul susţine că a amendat de două ori firma care execută săpăturile, dar fără efect.

„Firma care se ocupă de lucrări în acea zonă nu va primi banii până nu aduce strada la starea iniţială. Primăria nu poate să îi amendeze pentru felul în care au lucrat, ci doar pentru curăţenie, fapt pentru care au fost amendaţi deja de două ori“, ne-a spus viceprimarul  Lucian Harşovschi. Acesta a precizat că valoarea sancţiunilor s-a ridicat la suma de 1.500 de lei. Potrivit aceleaşi surse,  „ultima strigare“ pentru muncitorii, cea de finalizarea lucrărilor şi aducerea străzilor la starea iniţială este pe 31 decembrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite