Puşcăriaşul care coordona de după gratii o reţea profitabilă de contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Suceava decis aseară, 25 mai, să-i aresteze pe 12 dintre indivizii aduşi la audieri şi acuzaţi că fac parte dintr-o reţea complexă de contrabandă cu ţigări.

Pentru alte 6 persoane în cazul cărora procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut emiterea mandatelor de arestare s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi localităţile de domiciliu.

Contrabandă cu ţigări dirijată din Penitenciarul Botoşani. Vezi cine era complicele şefului grupării!

Printre cei care au primit mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile se numără şi Constantin Lungu, individul în vârstă de 32 de ani, despre care anchetatorii susţin că era liderul grupării, chiar dacă se afla în penitenciar.

image

Tot pentru aceeaşi perioadă a fost arestat şi agentul supraveghetor Petru Olenic, angajat al Penitenciarului Botoşani, care contra unor sume de bani îl aproviziona pe Lungu cu etnobotanice, băutură, obiecte de îmbrăcăminte şi telefoane mobile.

Potrivit procurorilor DIICOT, Constantin Lungu ţinea legătura din penitenciar cu un ucrainean, cu care stabilea cantitatea de ţigări ce urma să fie livrată, preţul de achiziţie, locul şi ora la care urma să aibă loc schimbul de tutun cu timbru ucrainean.

Ţigările erau lăsate prin intermediul unor complici ai ucraineanului pe frontiera verde dintre Ucraina şi România, în zona localităţilor Vicovu de Sus şi Straja, iar de acolo erau preluate, transportate şi depozitate în diferite locaţii.

Indivizii care depozitau ţigările de contrabandă primeau câte 1.000 de lei, şoferii primeau între 400 şi 500 de lei, iar cărăuşii între 400 şi 800 de lei (câte 100 de lei pentru fiecare bax de ţigarete cărat de pe fâşie şi încărcat în autovehicul).

Constantin Lungu se află în puşcărie din 2009, pe numele său existând o condamnare, care nu este încă definitivă, de 25 de ani.

Lungu a fost condamnat pentru că a participat la tâlhărirea unui valutist din Suceava, care ulterior a decedat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite