Suceava: Pumni şi picioare pe marginea canalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Pumni şi picioare pe marginea canalizării
Suceava: Pumni şi picioare pe marginea canalizării

Un angajat ACET care locuieşte în zonă şi-a trecut în acte, acum 18 ani, un kilometru din reţeaua de canalizare.

Mai mulţi suceveni de pe strada Mihail Sadoveanu s-au luat la bătaie miercuri seară. Motivul îl reprezintă o conductă de canalizare pe care un lucrător al ACET şi-a însuşit-o ilegal. „S-au bătut crunt. Un tânăr a început cearta cu muncitorul de la ACET. S-au luat de la canalizare“, a explicat Teodora C., localnică.

Angajatul ACET încasa „taxă de debit“

Problemele au apărut odată cu demararea în zonă a lucrărilor pentru înlocuirea reţelei de canalizare. Locatarii au aflat că aproximativ un kilometru de conductă nu apărea în planurile de reabilitare întocmite de Primăria Suceava deoarece ţeava se află în proprietate privată. Locuitorii din zonă au cerut explicaţii şi au descoperit cu stupefacţie că un lucrător al ACET domiciliat în cartier apare drept deţinător al reţelei.

„În anul 1991, locuitorii de pe jumătate de stradă au strâns bani pentru racordare la reţeaua de canalizare. Am adunat câte 1.700 de lei de persoană şi i-am dat banii unuia dintre noi, Dumitru Melinte, care lucrează la ACET“, a declarat Andrei Nişculescu, un locatar. Mai mult, conform unei clauze despre care proprietarii nu ştiau, Dumitru Melinte a încasat de la ACET, în tot acest interval de timp, o taxă de debit, a cărei valoare nu a putut fi stabilită până acum.

Directorul ACET nu ştie nimic

Conform primelor estimări, aproximativ 35 de familii de pe strada Mihail Sadoveanu i-au băgat bani în buzunar angajatului ACET timp de 18 ani. Contactat de către reporterii „Adevărul de seară“, directorul ACET, Ştefan Groza, a declarat că nu are la cunoştinţă despre existenţa vreunui conflict dintre un angajat ACET şi proprietari. „Nu ştiu nimic. Nu ştiu dacă această persoană lucrează la noi“, a spus acesta, conluzionând că „ACET nu înregistrează vreo problemă“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite