FOTO Pui de urs trezit cu vioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugurel Grosaru i-a cântat animalului
Mugurel Grosaru i-a cântat animalului

Un pui de urs, de doi ani, s-a prins ieri într-un laţ din sârmă lângă pădurea din comuna Vama, iar vânătorii şi medicii veterinari l-au tranchilizat pentru a-l putea elibera. Ca să nu fie stresat când se va trezi, ursuleţului i s-a cântat la vioară „Puşca şi cureaua lată“ şi „Balada“ lui Ciprian Porumbescu. 

Puiul de urs a coborât în noaptea de marţi spre miercuri din pădure şi a intrat în livada unui localnic din Vama pentru a mânca mere. Aici a dat peste un laţ pregătit de proprietar pentru a se apăra de porcii mistreţi.

Puiul de urs a fost trezit pe melodiile cântate la vioară de Mugurel Grosaru

Vezi aici imagini cu puiul de urs


L-au botezat Mitruţ


Localnicii au sunat la 112 pentru a cere ajutor, dar li s-a transmis să se adreseze în altă parte. Până la urmă, la faţa locului a ajuns medicul veterinar din zonă şi mai mulţi reprezentanţi de la Ocolul Silvic Vama. Pentru că ursul era agresiv, vânătorii l-au tranchilizat, iar apoi medicii veterinari i-au îngrijit rănile de la bot şi de la labă. La final, ursuleţul, care cântăreşte aproximativ 50 de kilograme, a fost botezat „Mitruţ“, având în vedere că ieri a fost „Sf. Dumitru“. Iar pentru ca „Mitruţ“ să plece liniştit în pădure, inspectorul Mugurel Grosaru, de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Cinegetic Suceava, i-a cântat mai multe melodii la vioară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite