Suceava: Sute de copii din judeţ ajutaţi de Protecţia Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi copii din judeţul Suceava beneficiază de ajutorul asistenţilor sociali din municipiu. Minorii cu dizabilităţi motorii şi probleme psihice, dar şi copiii cu un singur

Din ce în ce mai mulţi copii din judeţul Suceava beneficiază de ajutorul asistenţilor sociali din municipiu. Minorii cu dizabilităţi motorii şi probleme psihice, dar şi copiii cu un singur părinte din mai multe oraşe din Suceava primesc îngrijiri la domiciliu. Astfel, 300 de copii din Gura Humorului, Fălticeni şi Siret vor cheltui din banii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în jur de 212.670 de euro, bani obţinuţi de instituţie prin finanţare Phare.


Pe lângă aceştia, noi mai avem grijă şi de copiii cu ambii părinţi plecaţi în străinătate ori proveniţi din familii monoparentale, cu tutorele plecat la muncă în afară“, a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt din cadrul Protecţiei Copilului. Dintre copiii ai căror părinţi muncesc în afară, doar 90 din judeţ beneficiază de acest ajutor.


Din cadrul Direcţiei s-a format o echipă mobilă, care face teren la domiciliul celor implicaţi în proiect până în luna decembrie a acestui an, perioadă în care se trage linie şi se cere evaluarea modului în care au fost cheltuiţi banii europeni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite