Programul „Casa Verde“ prinde la suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii au depus la APM Suceava 577 dosare de finanţare, iar suma alocată judeţului a fost epuizată imediat.

Statul subvenţionează montarea panourilor solare, iar acestea reduc cheltuielile la întreţinere cu aproximativ 65%. Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Suceava a epuizat toţi banii destinaţi programului „Casa Verde“. Guvernul le-a acordat iniţial subvenţii de 3,49 milioane de lei sucevenilor pentru a-şi instala sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

În perioada 1 iulie 2010 – 11 ianuarie 2011 sucevenii au depus la APM Suceava 577 dosare de finanţare, iar suma alocată judeţului a fost epuizată imediat. „A urmat o redistribuire în cadrul Programului şi astfel judeţul nostru a mai primit suplimentar, 216.044,13 lei de la judeţele care nu şi-au cheltuit banii repartizaţi, astfel s-au mai putut depune încă 36 dosare de finanţare“, a explicat Iluţă Cocriş, directorul APM Suceava.

În total au fost depuse, până în data de 2 februarie 2011, 613 dosare de finanţare însumând 3.708.869,13 lei, astfel încheindu-se prima sesiune de depunere de proiecte în cadrul acestui program. Din aceste dosare 229 au fost aprobate.

Noi suntem printre judeţele care au multe dosare depuse, având în vedere că e şi prima sesiune, de aceea am primit şi suplimentarea de bani. Numărul dosarelor care vor fi apobate va creşte, deoarece acestea care au fost aprobate sunt cele depuse până pe 3 septembrie 2010. Urmează să fie analizare şi celelalte“, a mai spus Iluţă Cocriş. Cele mai multe solicitări au fost pentru instalarea panourilor solare în număr de 381, 211 dosare pentru instalarea centralelor termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice şi doar 15 dosare pentru instalarea pompelor de căldură, în timp ce 6 solicitări au fost pentru instalaţii mixte.

Nu am apucat să îmi fac dosar, dar mă gândesc pentru următoarea perioadă să îmi depun. Am auzit că e foarte avantajos şi mai ales că se preconizează că gazul se va scumpi“, Nicolae Botoşanu, instalator. Începând cu luna aprilie a acestui an va începe cea de-a doua sesiune de depunere de proiecte pentru persoanele fizice.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite