Profesorul şi elevul anului în România vin de la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Luminiţa Ceredeev şi liceanul Bogdan Baciu au câştigat şi premii în bani
Profesoara Luminiţa Ceredeev şi liceanul Bogdan Baciu au câştigat şi premii în bani

Judeţul a dat doi dintre marii câştigători ai Galei Premiilor în Educaţie, acţiune organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu“

Titlul de „Profesorul anului“ din învăţământul preuniversitar i-a revenit Danielei Luminiţa Ceredeev, de la Şcoala cu Clasele I-VIII din Vatra Moldoviţei. La „Elevul anului“, câştigător a fost desemnat Bogdan Baciu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane“ din Fălticeni.


În marea finală pentru desemnarea câştigătorilor au intrat zece profesori din învăţământul preuniversitar şi tot atâţia elevi. Daniela Luminiţa Ceredeev este profesoară de română şi de religie la şcoala din Vatra Moldoviţei. „În ultimii ani, voluntariatul a devenit cheia de boltă a carierei“, a spus ea.


Încurajează tinerii să lectureze


Din 2009, profesoara organizează un program opţional pentru elevii din clasa a VIII-a, prin care îi încurajează să citească. În fiecare an, de Ziua Mondială a Cărţii, dascălul organizează „O oră de lectură“. Timp de o oră, curtea şcolii sau sala de sport se transformă într-o mare sală de lectură în care fiecare participant citeşte un text preferat.


Bogdan Baciu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane“ din Fălticeni. Anul şcolar trecut, a fost ales delegat al tineretului la ONU. „Este o oportunitate imensă pentru mine şi acest mandat de un an vine ca o responsabilitate enormă, mai ales că anul acesta voi susţine şi Bacalaureatul“, a spus Bogdan Baciu.

Elevul este cel mai tânăr dintre toţi delegaţii din statele participante la Adunarea Generală a ONU. Din 2009, Bogdan Baciu este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava. Alături de titlul de „Profesorul Anului”, Daniela Ceredeev a primit şi 10.000 de euro, în timp ce lui Bogdan Baciu i-a fost înmânat un premiu de 7.000 de euro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite