Profesorii suceveni adună semnături pentru declanșarea grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii suceveni sunt nemulțumiți de reducerea salariilor cu 25% și nerevenirea la salariile inițiale. De asemenea, aceștia susțin că sistemul de învățământ este subfinanțat, învățământul trebuind să primească 6% din PIB.

Profesorii din Suceava și Gura Humorului afiliați Sindicatului „Spiru Haret“ au adunat deja peste 50% din semnături prin care sunt de acord să declanșeze greva generală. „Mai așteptăm semnăturile din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Am fost anunțați verbal că se alătură, însă avem nevoie de actul semnat pentru a trimite la Federație“, ne-a spus Dumitru Irimia, vicepreședindetele Sindicatului Județean „Spiru Haret“ Suceava, la care sunt afiliați circa 7.000 de profesori.

80% dintre profesorii afiliați Sindicatului Bucovina Rădăuți au semnat și ei că se vor alătura grevei generale, însă cu o condiție. „Am spus că vom intra în grevă însă după două zile de grevă serioasă. Știe toată lumea că zilele de grevă nu sunt plătite, astfel că profesorii din zona Rădăuți au spus că nu își permit să nu fie plătiți dacă greva nu va fi serioasă“, ne-a spus Gheorghe Șorodoc, liderul Sindicatului Bucovina Rădăuți.

Profesorii afiliați la Uniunii Judeţene a Sindicatelor Pro-Educaţia F.E.N. din Suceava nu se vor alătura grevei generale, reprezentanții sindicatului susținând că mai degrabă s-ar alătura protestelor din stradă. Dascălii suceveni sunt nemulțumiți de reducerea salariilor cu 25% și nerevenirea la salariile inițiale.

De asemenea, aceștia susțin că sistemul de învățământ este subfinanțat, învățământul trebuind să primească 6% din PIB. Pe lângă acestea profesorii sunt nemulțumiți de faptul că nu le-au fost puse în plată drepturile salariale pe care și le-au căștigat în instanță cu hotărâri definitive și irevocabile.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite