Profesorii suceveni, în grevă generală (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de elevi suceveni vor sta azi acasă, în timp ce alţii vor veni la şcoală. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care cele trei sindicate sucevene protestează în mod diferit.

Update ora 14.00 “Aproape 7.000 de profesori membri ai sindicatului au fost azi în grevă, 143 de şcoli fiind închise. Am avut două excepţii, la Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> şi la Colegiul Naţional <Spiru Haret> unde profesorii au mers la şcoală deoarece colegii lor afiliaţi la alt sindicat au fost la clase, dar nu au predat”, a explicat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ “Spiru Haret” Suceava.

image

Profesorii suceveni au intrat în grevă generală pentru o zi deoarece Guvernul şi-a asumat azi răspunderea pentru noua Lege a Învăţământului, profesorii spunând că Guvernul se grăbeşte, dezbaterile pe lege nefiind încheiate. “De asemenea, greva pofesorilor suceveni este şi un semn de solidaritate cu cele două colege din ţară aflate în greva foamei”, a mai spus Constantin Cernica.

Update ora 12.00 Mii de profesori şi elevi suceveni s-au bucurat azi de ziua liberă deoarece membrii a două dintre sindicatele judeţene din învăţământ au fost în grevă generală. Clasele erau goale de la primele ore ale dimineţii, fără vreun elev sau preşcolar în majoritatea liceelor, şcolilor generale şi gradiniţelor din Suceava.

image

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava am găsit doar muncitorii, conducerea liceului şi o mână de elevi din clasa a IX-a F care veniseră la şcoală împreună cu diriginta pentru a orna clasa pentru ziua de mâine, când are loc ziua liceului. 

image

“Facem grevă, însă nu credem că vom reuşi să schimbăm ceva”, ne-a spus Elena Lăzărescu, profesor de specialitate la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

image

Copii sunt fericiţi de această mini-vacanţă şi unii au preferat să plece acasă de azi. “Ne bucurăm că nu se fac ore. Unii colegi de la ţară au plecat acasă de azi pentru că mâine va fi o zi fără catalog şi au profitat de ocazie pentru a avea o mică vacanţă”, ne-a spus Andreea, elevă la acest liceu.

La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 4 “Piticot” am găsit uşa închisă, dar directoarea Maria Morari s-a grăbit să ne deschidă. “Toţi colegii sunt în grevă. Eu apuc cu ocazia asta să îmi fac ordine printre dosare”, ne-a spus directoarea.

image

Dacă membrii Sindicatului "Spiru Haret" Suceava le-au transmis elevilor să stea acasă, profesorii din Sindicatul Pro-Educaţia vor fi la şcoală, vor intra în clase, însă nu vor preda.

Cei care nu vor scăpa de ore sunt elevii din zona Rădăuţi, unde cadrele didactice din Sindicatul Bucovina Rădăuţi au anunţat că nu îşi vor întrerupe activitatea, vor face doar grevă japoneză, purtând banderole albe la mână.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite