Produse lactate retrase de la vânzare de Protecţia Consumatorilor Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape trei tone de produse lactate au fost retrase de la comercializare de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

Din cei 27 de operatori economici, producători şi comercianţi de pe raza judeţului Suceava, în 26 de cazuri au fost descoperite abateri de la normele legale.

Printre acestea se numără depăşirea datei limită de consum la diverse sortimente de iaurturi şi lapte bătut, utilizarea incorectă a unor denumiri pentru produse care au reglementată denumirea, în funcţie de conţinut, prestabilit prin standarde naţionale, neînscrierea cantităţii nete pe ambalajul / eticheta produselor preambalate, înscrierea incorectă, pe ambalajul unor produse, din raţiuni de marketing, a sintagmei „Nu conţine conservanţi", sau abateri de la normele legale privind derularea promoţiilor.

Două studente, păcălite pe stradă de ghicitoare

În urma controalelor efectuate au fost retrase de la comercializare 11 kilograme de produse lactate, în valoare de 120 de lei, cu data limită de consum depăşită, şi s-au oprit temporar de la comercializare 2.791,7 kilograme de produse lactate, în valoare de 45.407 lei.

De asemenea, s-au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şase avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 72.000 de lei.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite