Suceava: Procurorii suceveni intră mâine în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Procurorii suceveni intră mâine în grevă
Suceava: Procurorii suceveni intră mâine în grevă

Aceştia sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare stabilit Guvern.

Începând de mâine procurorii unităţilor din circumscripţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se solidarizează protestului demarat de judecătorii şi procurorii din ţară, motiv pentru care vor intra în grevă.

„Adunarea Generală a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a hotărât, începând cu 03 septembrie 2009, pe perioada nedeterminată, demararea protestului, urmând ca, în funcţie de discuţiile purtate de Consiliul Superior al Magistraturii si de asociaţiile magistraţilor cu reprezentanţii puterii executive, să se reanalizeze măsura protestului”, a declarat  Luminiţa Hurjui Leonte, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma adunării procurorii au mai stabilit şi că activitatea procurorilor se restrânge la cauzele ce presupun situaţii de urgenţă, care urmează a fi apreciate în concret de fiecare procuror.

Totodată se va reduce programul de primire a plângerilor la două ore pe zi, respectiv în intervalul orar cuprins între orele 10,00 – 12,00, plângerile, cererile, memoriile urmând a fi depuse la grefa unităţii.

În urma grevei se suspendă programul de acordare a audienţelor iar magistraţii procurori nu vor participa, ca membrii, în birourile electorale cu ocazia alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie 2009.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite