Suceava: Privelişti de vis pe muntele Ceahlău acoperit de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii escaladează muntele Ceahlău
Turiştii escaladează muntele Ceahlău

Indiferent de anotimp, masivul Ceahlău atrage turişti de pretutindeni, iar prima zăpadă din acest an a trezit deja dorul de ducă pentru iubitorii muntelui.

„În vară am fost de vreo şase ori pe Ceahlău. După ce a nins, abia am aşteptat să vină weekend-ul şi să merg împreună cu prietenii pe munte. Urcăm de la Izvorul Muntelui prin Poiana Maicilor, pentru că e un traseu frumos, chiar dacă-i mai lung. Cred că vom coborî prin Lutul Roşu pentru că ştiu că prin Jgheabul cu Hotar e mai periculos pe zăpadă“, a spus Mihai Leonte, informatician.


Noaptea la cabană, între 20 şi 50 de lei patul


Pe lângă turişti, cei care se bucură de această perioadă sunt cabanierii de pe Ceahlău, care au început să-şi primească deja clienţii.


„A nins weekend-ul trecut, iar acum peisajul este minunat. Turiştii şi-au făcut deja rezervări pentru acest final de săptămână“, a declarat Gabriela Luca, cabanierul de la Dochia. Experienţa unei coborâri prin zăpadă poate fi una interesantă, dar poate deveni şi periculoasă pentru cei care pornesc la drum fără a fi pregătiţi.


„La munte a venit deja iarna, aşa că turiştii au nevoie de bocanci solizi, termoizolanţi, de haine de schimb, termosuri cu apă sau ceai cald. Totodată, trebuie să-şi verifice bateriile de la lanterne pentru că iarna se descarcă mai repede şi, dacă au nevoie de ajutor, să apeleze la salvamontişti“, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ. Lipsa condiţiei fizice poate fi compensată cu pauze dese la urcare, însă salvamontiştii nemţeni vă recomandă să mai ţineţi cont şi de alte condiţii.


„Turiştii care pornesc la drum niciodată nu trebuie să consume alcool pentru că este foarte periculos. Acum trebuie să ia în calcul faptul că ziua a scăzut şi ar trebui să pornească pe traseu încă de la răsăritul soarelui pentru a nu-i prinde noaptea pe munte“, a adăugat Raul Papalicef.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite