Prins în flagrant cum îi dădea mită unui poliţist din Câmpulung pentru a nu-i face dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Tânărul de 21 de ani, din Izvoarele Sucevei, a venit împreună cu un prieten, la sediul Poliţiei din Câmpulung Moldovenesc unde i-a oferit unui agent de poliţie 400 de euro şi 1.150 de lei pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Povestea a început duminică seară, când Valentin M., de 21 de ani, din Izvoarele Sucevei, a fost prins băut la volan de către poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc, având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, a doua zi după ce se urcase băut, l-a sunat pe un poliţist din cadrul Compartimentului Rutier al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc oferindu-se să-l „plătească“ pentu a-l scăpa de dosar penal. Poliţistul nu s-a lăsat pradă tentaţiei şi a anunţat conducerea subunităţii, imediat fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Urmare a sesizării, procurorul şef al Secţiei Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu, însoțit de cadre ale DGA Suceava, au mers la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au realizat flagrantul.

„Aseară, în jurul orei 21.30, Valentin M. însoțit de prietenul său, Iane N., de 20 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, s-au prezentat la sediul poliţiei, unde într-un birou aparținând Compartimentului Rutier, i-au oferit agentului de poliţie suma de 400 Euro și 1.150 lei, pentru ca acesta să nu-i întocmescă dosar penal“, a declarat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al Inspectatului de Poliţie Judeţean Suceava.

În momentul ce tânărul împreună cu prietenul său ofereau suma de bani au fost prinşi în flagrant, reţinuţi și conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „dare de mită“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite