Primul sucevean vaccinat împotriva porcinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a da un exemplu, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Alexandru Lăzăreanu, şi-a făcut vaccinul Cantgrip ieri după-amiază, fiind primul sucevean injectat.

Acesta a dorit să arate că are încredere în serul produs de Institutul „Cantacuzino“ şi că acesta nu prezintă niciun pericol pentru cetăţeni. De asemenea, a vrut să motiveze personalul din spital care reprezintă primul grup de risc. Acesta spune că în ţară există cadre medicale care nu doresc să facă vaccinul deoarece se tem, iar acest lucru nu poate decât să sperie populaţia.


Şeful DSP a luat exemplul lui Adrian Streinu Cercel, secretar de stat, care a fost primul român vaccinat împotriva gripei porcine. „Medicii sunt cei care intră în contact cel mai des cu purtătorii de virus. Prin urmare, este alegerea lor dacă se expun şi nu doresc să se vaccineze“, a spuns Lăzăreanu cu privire la refuzul colegilor săi din ţară de a se vaccina.


Reacţii adverse ale medicamentului


Chiar dacă cele 29.500 de doze au ajuns de vineri dimineaţă, distribuirea lor la cabinetele medicilor de familie începe abia luni. Pentru început au fost selectate primele persoane care vor beneficia de vaccin: 5.090 de lucrători din sistemul medico-sanitar şi din inspectoratele care asigură ordinea publică. După prima rundă  de vaccinări, se vor alege persoanele din alte grupuri de risc, cum ar fi elevii şi studenţii. Medicii avertizează că vaccinul, în forma lui actuală, nu se face persoanelor cu vârsta sub 16 ani şi că reacţiile adverse sunt asemănătoare cu cele ale vaccinului sezonier. Sucevenii pot avea uşoare stări febrile, alergii minore şi roşeaţă la locul înţepăturii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite