Suceava: Primele blocuri reabilitate de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Primele blocuri reabilitate de Guvern
Suceava: Primele blocuri reabilitate de Guvern

Locatarii a 15 blocuri nu vor mai ave probleme cu frigul la iarnă

În Suceava încep primele reabilitări termice prin programul naţional în care Guvernul oferă 50% din valoare lucrărilor.

Restul finanţelor vin din bugetul local al primăriei Suceava şi au ca scop termoizolarea a 15 blocuri vechi din oraş. La primele cinci blocuri au fost încheiate contractele cu firmele care au cîştigat licitaţiile iar alte 11 vor urma zilele următoare.

Astfel, de reabilitarea termică a blocurilor de pe strada Mihai Viteazu nr. 12 şi 14 se va ocupa SC Agacon SRL Suceava, de anveloparea blocurilor de pe străzile Ciprian Porumbescu nr. 6 şi de pe Mihai Viteazul nr. 11 va răspunde SC Soconi Group SRL Suceava, în vreme ce firma Elsaco Botoşani va asigura izolarea termică a blocului de pe strada Gherasim Buliga nr. 9.

“Cred că în doi ani toate blocurile din Suceava vor arăta bine şi vor fi isolate, ori din banii statului, a primăriei ori din banii locatarilor. Este normal să avem condiţii şi să aducem oraşul la standarde mai europene. Dacă vine acu la noi un neamţ se sperie, poate peste un an- doi poate vede altceva”, spune Ion Hamăn, pensionar.

Primarul, speră ca la data de 15 noiembrie toate lucrările să fie gata: “Este târziu, am ajuns în toamnă-iarnă, însă noi ne-am mişcat cât de repede am putut. Şi programul guvernamental a venit târziu, apoi a urmat intervalul până la apariţia normelor metodologice, iar ulterior licitaţiile, motiv pentru care s-a întârziat destul de mult”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.

Acesta mai crede că într-o lună, dacă se lucrează zilnic şi cu spor, lucrările vor fi finalizate. El mai preconizează că cele cinci blocuri care au intrat deja în reabilitare vor fi gata pe 10 noiembrie iar celelalte 11 pe cel târziu 15.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite