Primarul, mai sărac decât subordonaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bogat edil este consilierul local Corneliu Vornicu, iar cel mai „sărman“ pare să fie viceprimarul Lucian Harşovschi.

Ultimele declaraţii de avere depuse de şefii oraşului sunt garnisite cu maşini, case, hectare de teren şi conturi „grase“ în bănci. Surprinzător, cel mai puternic om din Primărie nu este şi cel mai bogat. Gospodarul-şef Ion Lungu este întrecut la capitolul avuţie de alţi edili.

Cel mai avut este Corneliu Vornicu, fost viceprimar, actual consilier local. El are un venit anual de 57.000 de lei, două case, un apartament şi patru terenuri de 18.000 metri pătraţi în Suceava, Fălticeni, Iaşi şi Botoşani, dar şi un cont în bancă de 945.000 de lei şi de 95.000 de euro.

Vornicu este urmat de Ovidiu Liviu Donţu, şeful Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care deţine şase apartamente, dintre care cinci în Suceava şi unul în Botoşani, o bucată de teren intravilan cu o suprafaţă de 829 de metri pătraţi şi un venit de 101.000 lei pe an. Acesta spune că trei dintre apartamente sunt primite moştenire şi celelalte trei sunt cumpărate.

Primarul, cu maşină în rate

Florin Cerlică, şeful Direcţiei Generale de Tehnică şi Investiţii din cadrul Primăriei, se poate lăuda cu cel mai „gros“ cont bancar. El are în bănci şi în acţiuni la bursă echivalentul a 200.000 de lei, plus două apartamente în Suceava, o casă de vacanţă, o maşină şi un teren de 2.504 de metri pătraţi în Mitocul Dragomirnei.  Abia pe locurile şase şi şapte în clasamentul averilor din Primărie îi găsim pe viceprimarul Viorel Seredenciuc şi pe primarul Ion Lungu.

Seredenciuc deţine 117.000 de lei în conturi, o maşină Hyundai Santafe, două apartamente în Suceava plus două case în Negostina, şi un teren de 1.900 de metri pătraţi. Ion Lungu deţine cinci bucăţi de teren, cu o suprafaţă cumulată de două hectare, un apartament în Suceava, o casă în Salcea şi o maşină Skoda Octavia, luată în rate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite