Primăria Suceava îşi plăteşte o parte din datorii cu banii de la rectificarea bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria este datoare Termica cu peste 10 milioane lei
Primăria este datoare Termica cu peste 10 milioane lei

Primăria Suceava a primit aproximativ 2,5 milioane de lei de la Guvern, bani care se vor îndrepta spre societăţile care deservesc municipiul, respectiv societatea de termoficare şi cea de salubrizare.

Odată cu rectificarea bugetară, primăria Suceava a primit aproximativ 2,5 milioane de lei de la Guvern, bani care se vor îndrepta spre societăţile care deservesc municipiul, respectiv societatea de termoficare şi cea de salubrizare.

În urma rectificării bugetare s-au alocat în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.) două milioane de lei pentru plata combustibilului societăţii de termoficare şi 500.000 lei pentru plăţi curente ale primăriei. Cel mai probabil vom plăti o parte din restanţele de la Rosal cu aceşti bani”, a declarat  Ion Lungu, primarul Sucevei.

În prezent, primăria Suceava are datorii de aproximativ 13 milioane de lei la cele două societăţi. “Peste 10 milioane de lei sunt datoriile pe care le are primăria la noi. Cu aceşti bani se plătesc o parte din subvenţii, bani din care noi la rândul nostru ne plătim datoriile la furnizorii de cărbune şi păcură. Avem noroc că furnizorii au încredere în noi şi ne aşteaptă”, a explicat Constantin Plăcintă, directorul Termica Suceava. Acesta a mai precizat că nu există pericolul de a rămâne fără combustibil deoarece în prezent Termica are aproximativ 42 de tone de cărbune care vor ajunge pentru o lună jumătate la încălzirea oraşului.

Către firma de salubrizare, SC Rosal SA, primăria are datorii de peste 3 milioane de lei, însă autorităţile locale speră să acopere datoriile în urma colectării taxei de salubrizare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite