Suceava: Primăria va steriliza maidanezii şi îi va lăsa liberi pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Primăria va steriliza maidanezii şi îi va lăsa liberi pe străzi
Suceava: Primăria va steriliza maidanezii şi îi va lăsa liberi pe străzi

Câinii vor fi sterilizaţi în adăpostul pe care primăria îl are în Lunca Sucevei, după care vor fi aduşi din nou în locul din care au fost luaţi.

Marţi, conducerea primăriei a fost anunţată de reprezentantul asociaţiei austriece de protecţia animalelor Vier Pfoten, că aceasta nu se mai poate ocupa în acest an de sterilizarea câinilor comunitari din municipiul Suceava şi din zonele limitrofe, aşa cum anunţase la începutul lui 2009.

Astfel, municipalitatea a spus că în perioada următoare câinii vor fi sterilizaţi în adăpostul pe care primăria îl are în Lunca Sucevei, după care vor fi aduşi din nou în locul din care au fost luaţi.

Ritmul de sterilizare ar fi de patru-şapte câini pe zi, iar în stradă s-ar întoarce, teoretic, doar câinii de talie mică, cei mari urmând a fi păstraţi în adăpostul supraaglomerat din Lunca Sucevei.

Persoanele care abandonează câinii în stradă riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, dar şi cu amendă între 10.000 şi 100.000 de lei, în baza legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor, care sancţionează grav abandonul câinilor.

În adăpostul Primăriei Suceava sunt cazaţi, în momentul de faţă, în condiţii total improprii, 1.586 de câini, din care 158 au fost strânşi de pe străzi numai luna trecută. Legislaţia din România nu permite eutanasierea decât în cazul animalelor care suferă de boli grave. Cei clinic sănătoşi trebuie îngrijiţi în adăposturi până la sfârşitul vieţii lor sau pot fi daţi spre adopţie iubitorilor de animale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite