Suceava: Reduceri de personal la Primăria Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Reduceri de personal la Primăria Suceava
Suceava: Reduceri de personal la Primăria Suceava

Aproape un sfert dintre funcţionarii publici din cadrul Primăriei Suceava vor trebui să îşi caute curând un nou loc de muncă.

Disponibilizările din grila funcţionare a administraţiilor locale, au fost stabilite recent la Buşteni, în urma discuţiilor dintre reprezentanţii autorităţilor locale, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi vicepremierul Dan Nica.

Aproape 20% din cei 600 de funcţionari publici angajaţi la Primăria Suceava ar urma să devină şomeri, pentru a respecta noile norme impuse de guvernanţi.

La Primăria Suceava figurează pe listele de plată aproape 1200 de angajaţi, dar numai jumătate din ei fac parte efectiv din personalul administrativ, pentru că tot la primărie sunt încadraţi şi cei 400 de asistenţi personali, care nu sunt afectaţi de reducerile de personal, personalul medical din şcoli şi grădiniţe, poliţiştii comunitari şi personal contractual.

Primăria Capitalei ar urma să-şi reducă personalul bugetar cu 60%, în vreme ce restul primăriilor vor trebui să îşi redimensioneze numărul de angajaţi în funcţie de numărul de locuitori.

Alte primării, precum Arad şi Iaşi, trebuie să îşi reducă schema de personal în aşa fel încât să aibă maxim 500 de angajaţi.

Propunerile de modificare a Legii finanţelor publice locale urmează să fie prezentate luni în şedinţa coaliţiei de guvernare şi ulterior în Guvern, în funcţie de forma finală a proiectului urmând să fie decise şi măsurile exact de reducere a personalului administrativ din primării.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite