Primari pe viaţă în Moldova: Suceava, judeţul primarilor eterni (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" a întocmit topul edililor cu cele mai multe mandate consecutive din nord-estul ţării. Dacă cel mai longeviv primar este Mihaiu Tun din comuna ieşeană Cucuteni, judeţul Suceava are patru primari cu cel puţin patru mandate.

În judeţul Suceava, nu mai puţin de patru edili au tot atâtea mandate la activ. Ştefan Cramarciuc ( 58 de ani) conduce comuna Satu Mare de aproape 18 ani. 

„Cel mai important este să ne modelăm după vrerea oamenilor pe cât posibil. Când oamenii vin şi ne cer anumite lucruri care nu ţin de noi trebuie să îi lămurim, să le explicăm cu răbdare", descrie suceveanul cum trebuie să se poarte primarii cu aleşii.

O părere foarte bună despre primarul lor o au şi localnicii din comuna suceveană Satu Mare. „El chiar şi cu duşmanii vorbeşte frumos. E prea bun, ăsta e defectul lui", a explicat Vlad Gheorghe despre Ştefan Cramarciuc.

La Ciocăneşti, Gheorghe Tomoioagă (foto mai jos), în vârstă de 58 de ani, a câştigat încrederea oamenilor de-a lungul a cinci mandate consecutive, timp în care a creat prima ludotecă din Moldova.

image

Gheorghe Papuc (foto mai jos), în vârstă de60 de ani, este primar al comunei Burla de aproximativ şase ani, după ce 12 ani a condus Burla din funcţia de primar al comunei Volovăţ, deoarece Burla era pe atunci sat. „Respectul este foarte important, alt secret nu există", spune Papuc. 

image

Edilul din Muşelniţa, Filip Niculaev, ( de 45 ani) se plânge după cinci mandate că localitatea lui este izolată din cauza drumurilor distruse de gropi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite