Suceava: Preţul locuinţelor a scăzut în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Preţul locuinţelor a scăzut în această lună
Suceava: Preţul locuinţelor a scăzut în această lună

Proprietarii care au crezut că programul „Prima Casă“ le va aduce clienţi cu nemiluita şi au ridicat preţurile au renunţat recent la aceste pretenţii.

Programul „Prima Casă” a bulversat pentru puţin timp piaţa imobiliară suceveană. Preţurile umflate de proprietari, imediat după demararea programului guvernamental, au revenit acum la valorile specifice pieţei de criză. „Imediat după ce a fost lansat programul, preţurile locuinţelor au crescut cu aproximativ 10%. Asta înseamnă că la o locuinţă care valora 45.000 de euro, proprietarul a cerut încă 5.000 de euro în plus. Acum că s-au lămurit cu cererea, au dat înapoi”, a declarat Alexandra Chelariu, administrator al unei mari agenţii imobiliare din Suceava.


Chiriile au staţionat


Deşi interesul tinerilor este mare, sucevenii nu au reuşit încă să cumpere nici o locuinţă prin intermediul acestui program. „Este foarte greu. De la o săptămână la alta s-a tot schimbat câte ceva. Am înţeles că săptămâna aceasta a fost semnat un acord final şi că se va da drumul la bani”, a spus Marius Tudose, un tânăr care speră să-şi cumpere o locuinţă prin programul guvernamental.


Previziunile agenţiilor pentru piaţa închirierilor din această vară nu s-au adeverit. Dacă la jumătatea lunii iulie administratorii celor mai mari agenţii imobiliare se aşteptau ca preţul chiriilor să scadă după plecarea studenţilor, acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Proprietarii au ţinut cu dinţii de preţuri. Cele câteva cazuri de garsoniere mai ieftine, la 50 de euro, au fost date la urgenţă. În rest, au fost păstrate preţurile normale”, a declarat Sorin Frunză, agent imobiliar. Chiriile garsonierelor încep de la 80 de euro pentru o locuinţă mică în Burdujeni şi pot depăşi 160 de euro, în centrul municipiului.

Casele la roşu, neatractive

Din cele 20 de persoane care au apelat la o agenţie imobiliară pentru a cumpăra o locuinţă, doar două s-au interesat de o casă „la roşu”. Ceilalţi s-au rezumat la apartamente. „Case la roşu se găsesc fără probleme în 40.000 de euro, dar nu prea sunt clienţi pentru ele. Majoritatea celor care vor credite prin programul «Prima Casă» preferă apartamentele”, a explicat administratorul imobiliar Alexandra Chelariu.

în această vară

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite