Preşedintele suspendat s-a rugat la mănăstirile din Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu alături de soţie în Bucovina
Traian Băsescu alături de soţie în Bucovina

Concediul preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu, s-a încheiat duminică cu o vizită în judeţul Suceava.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au participat duminică la prânz la Hora de la Prislop, iar apoi au venit şi s-au cazat la un hotel din Gura Humorului după ce au parcurs un drum plin de gropi între localităţile sucevene Cârlibaba şi Iacobeni.

„Mă leagă multe lucruri de aceste locuri. Nevastă-mea e de aici. Sunt destule care să mă lege de Suceava", a explicat Traian Băsescu motivul vizitei în Bucovina. Preşedintele suspendat nu a vrut să răspundă întrebărilor politice „în sfânta zi de duminică".

Cu o Dacia Logan, soţii Băsescu s-au deplasat la Mănăstirea Humorului, unde au parcurs câteva sute de metri până la lăcaşul de cult primind încurajări din partea localnicilor şi turiştilor, dar şi mesaje de genul „vrem să vă vedem înapoi la Cotroceni".

Traian Băsescu în Bucovina

Preşedintele suspendat s-a închinat la icoane, iar mai apoi soţii Băsescu au aprins câteva lumânări. Traian Băsescu s-a fotografiat cu toţi cei care i-au cerut să aibă o amintire cu el. Printre ei s-a numărat şi un călugăr bătrân, care i-a transmis: „Nici nu-mi închipuiam vreodată că preşedintele o să vină la mine".

„Îmi place şi Putna, prin istoria ei şi prin faptul că acolo este mormântul lui Ştefan cel Mare. Mănăstirea Humorului este de regulă ocolită, însă este foarte frumoasă", a declarat preşedintele suspendat al României, după care i-a oferit pară primită de la maica stareţă a Mănăstirii Humorului unei ziariste. Preşedintele Traian Băsescu a venit pentru scurt timp şi la Suceava unde şi-a vizitat socrul care locuieşte în cartierul Burdujeni.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite