Preoţii adună bani pentru Alex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a fost externat, dar situaţia lui se înrăutăţeşte. Rinichiul drept cedează şi el, iar la nivelul bazinului două oase încă nu s-au prins.

Copilul în vârstă de patru ani, rămas fără imunitate din cauza unei bacterii intraspitaliceşti pe care a contactat-o la naştere, a fost externat de la Spitalul de Copii „Sf. Elena“ din Iaşi. Alex Dumitriu a ajuns acasă şi urmează acelaşi tratament agresiv ca până acum, deoarece medicii au au găsit antibiotice mai puţin dăunătoare pentru ficat. Pe lângă faptul că rinichiul drept cedează, doctorii au descoperit o nouă problemă medicală.


Operaţie de zece ore


„Medicul m-a pus să aleg între RMN şi ecografie la bazin, deoarece nu putea să radieze de două ori organismul. Am ales să-i facă la bazin şi a descoperit că două oase nu sunt încă sudate, iar dacă până la cinci ani nu se apropie de la sine, atunci o să fie operat“, povesteşte Adriana, mama copilului. O astfel de operaţie durează 10 ore după spusele medicilor, însă aceştia speră să nu ajungă până acolo. Din cauza acestui defect, Alex nu are reflexele bune, dar poate totuşi merge. Cu timpul însă, o astfel de problemă, dacă nu este operat la timp, îi poate afecta sistemul locomotor. Între timp, preoţii suceveni au sărit în ajutorul lui Alex.


„Am vorbit cu toţi preoţii de la Centrul Eparhial Suceava şi am stabilit să facă o pomană. Am să sun şi pe toţi preoţii din judeţ, de la toate bisericile, iar duminică la slujbă vom face colectare de fonduri pentru acest copil. Dumnezeu e mare şi cu voia lui o să reuşim“, ne-a declarat Cătălin Axinte, preot consilier economic la Centrul Eparhial.


Primarul refuză să întindă o mână de ajutor


Astfel, şansele lui Alex cresc ca el să ajungă la aparatul de biorezonanţă din Bucureşti. Edilii suceveni se tem să îl ajute pe Alex pe motiv că dacă i-ar da fonduri, Primăria ar fi asaltată de nevoiaşi. „Am vorbit cu primarul, iar el a spus că Primăria nu-i cutia Pandorei pentru că dacă ar accepta să ajutăm acest copil, ar veni toţi sucevenii nevoiaşi să ceară“, ne-a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Cum îl puteţi ajuta pe Alex


Oamenii care-l pot ajuta pe Alexandru să se facă sănătos şi să aibă parte de o copilărie normală sunt aşteptaţi să doneze bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Sucevenii o pot contacta pe mamă la numărul de telefon 0770.989.584. Cei care vor mai multe informaţii le pot obţine şi de la redacţia „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr 42, etaj 3.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite