Preoţi militari din şase judeţe au sărbătorit hramul bisericii militare a pompierilor suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii au venit din judeţele Dolj, Ilfov, Bacău, Prahova, Constanţa, şi Braşov
Preoţii au venit din judeţele Dolj, Ilfov, Bacău, Prahova, Constanţa, şi Braşov

Alături de aceştia a participat şi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ieri preoţii au ajuns în pelerinaj şi la celelalte mănăstiri din judeţ, dar şi la capelele militare de la Inspectoratul Judeţean Jandarmi  şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc.

Un sobor de preoţi militari din cadrul MAI, veniţi din judeţele Dolj, Ilfov, Bacău, Prahova, Constanţa, şi Braşov, alături de preotul militar Ovidiu Iacob al ISU „Bucovina“ Suceava au oficiat joi slujba arhierească a Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif de la Partoş“ din Suceava, construită cu ajutorul cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. 

După întâmpinarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor de către inspectorul şef al ISU Suceava, col. Ion Burlui şi intonarea Imnului Naţional, a urmat Sfânta Liturghie unde au participat cadre militare şi numeroşi credincioşi.

„Răspunsurile la strană au fost date de Corala Preoţească din Protopopiatul I Suceava, care a impresionat prin virtuozitatea cu care a interpretat cântecele bisericeşti“, a explicat Florin Monoranu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

După Sfânta Liturghie, la monumentul ridicat în faţa bisericii, preoţii au făcut o slujbă de pomenire în cinstea pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depune coroane de flori.

Corul Detaşamentului de Pompieri Suceava, dar şi Corala Preoţească din Protopopiatul I Suceava au interpretat, pe rând, câte trei cântece patriotice, în faţa credincioşilor prezenţi în număr mare la hramul bisericii pentru a cinsti moaştele Sf. Ierarh Iosif de la Partoş, prezente într-o raclă în interiorul bisericii.

Pelerinaj la mănăstirile din judeţ

Ieri, preoţii militari veniţi din ţară, însoţiţi de preotul militar Ovidiu Iacob al ISU „Bucovina“ Suceava, au realizat un schimb de experienţă în pelerinaj prin judeţ, pe la mănăstiri şi capelele militare de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc.

„Preoţii militari, veniţi la Suceava cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii, s-au arătat impresionaţi de realizarea pompierilor şi a poliţiştilor suceveni care, în cinstirea lui Dumnezeu, ca jertfă, ridică o biserică militară“, a mai spus reprezentantul ISU Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite