Prefectul Sucevei face apel la calm, rațiune și dialog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Sucevei Sorin Arcadie Popescu face apel la calm, rațiune și dialog
Prefectul Sucevei Sorin Arcadie Popescu face apel la calm, rațiune și dialog

În urma protestelor ce au avut loc în ultimele zile atât în Suceava cât și în toată țara, astăzi au fost convocați toţi membrii Comisiei de Dialog Social, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai sindicatelor şi ai patronatelor pentru a analiza şi soluţiona, cât este posibil, problemele economice şi sociale cu care se confruntă oamenii.

Şedinţa a fost prezidată de Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu şi de Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Gheorghe Flutur. Reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor au prezentat problemele cu care se confruntă, propunând totodată o serie de măsuri, care au fost preluate de către şefii autorităţilor publice judeţene.

"Toţi cei prezenţi au susţinut că dialogul este singura cale de soluţionare a problemelor şi a conflictelor şi că autorităţile statului trebuie să protejeze cetăţeanul. Libertatea de exprimare este garantată de Constituţia României, dar orice manifestare sau adunare publică trebuie să aibă loc în condiţiile legii. Protestele paşnice, organizate în condiţiile legii sunt legitime, dar violenţa stradală nu este acceptabilă şi nici tolerată şi este sancţionată de lege", a transmis Monica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Vezi și:

FOTO Sucevenii au ieșit din nou în stradă. De această dată în număr mult mai mare

FOTO Proteste tacite împotriva președintelui Traian Băsescu la Suceava

Astfel, Legea 60/1991 republicată şi modificată, precizează că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, dar numai după declararea prealabilă a acestora. Adunările publice trebuie să fie organizate, anunţate şi aprobate de către primarul unităţii administrativ teritoriale.

Până  în prezent, la primăria Suceava nu a fost înregistrată nici o cerere de aprobare de adunare publică. Constituie contravenţie organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, participarea la astfel de adunări, precum şi instigarea prin orice mijloace, conform articolului 26 din actul normativ mai sus menţionat. Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 10.000 lei.

"Prefectul judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, face apel la calm, la raţiune şi la dialog între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor publice, în vederea soluţionării, în măsura posibilităţilor, a problemelor economice, sociale sau de altă natură, cu care aceştia se confruntă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite