Suceava: Poştaşii au schimbat traseul pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

66 de angajaţi ai Poştei au devenit sportivi la Gura Humorului

Localitatea suceveană a găzduit, ieri, faza naţională a competiţiei „Marşul factorilor poştali”. Locul întâi i-a revenit unei botoşănence de 21 de ani.

Sucevenii şi humorenii au venit cu sutele să privească cea mai importantă competiţie naţională a poştaşilor, care s-a desfăşurat, pentru prima dată după zece ani, în judeţul Suceava. Privitorii au urmărit zeci de minute crosul la care au participat cei mai rapizi şi mai rezistenţi 66 de poştaşi din judeţele ţării.
„Mi-am dorit foarte mult să vin aici, chiar dacă nu a fost nimeni din Suceava. Eu îndrăgesc competiţia şi îmi trezeşte amintiri frumoase. Sper ca la anul să se califice măcar un poştaş sucevean”, a spus Virgil, poştaş pensionat.

Şapte kilometri pentru o diplomă

Proba de marş s-a desfăşurat pentru bărbaţi pe o distanţă de 7.000 de metri, iar pentru femei pe o distanţă de 3.000 de metri. Startul s-a dat în faţa Mănăstirii Humorului iar sosirea a avut loc în faţa hotelului Best Western.
Locul întâi la fete a fost câştigat de o botoşăneancă, Andreea Arsene în vârstă de 21 de ani, cea mai tânără concurentă de anul acesta. Locul doi a fost ocupat de Leontina Pop, din Cluj, iar locul trei de Maria Udrea, din Craiova. Cea mai în etate concurentă aflată la acestă competiţie a fost Vasilica Roşu, în vârstă de 50 de ani.

Cel mai în vârstă participant are 60 de ani

În competiţia masculină, locul întâi a fost adjudecat de Constantin Brânză, din Bacău, judeţ care l-a dat şi pe ocupantului locului trei. Locul doi şi cinci au fost ocupate de Craiova, iar locul patru de Regionala de Poştă Iaşi. Cel mai în vârstă participant a fost declarat şi cel mai tehnic, Ion Erciu de 60 de ani, care a alergat lângă cel mai tânăr participant, Alexandru Munteanu (22 de ani). Marşul are o tradiţie de 33 ani. Câştigătorii primelor trei locuri la fete şi ai primelor cinci locuri la băieţi vor forma lotul care va reprezenta România la Balcaniada Marşul Factorilor Poştali din toamna acestui an, în Turcia.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite