Portret / Simona Covaliu este sufletul petrecerilor pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul aduce zâmbetul pe buzele celor mici. Înzestrată cu o energie debordantă, artista organizează petreceri pentru copii, le creează haine şi jucării. Simona Covaliu face accesorii pentru copii din textile şi tablouri. A moştenit pasiunea pentru creaţie de la mama sa, Cornelia Cârcu, care creează şi acum accesorii vestimentare pentru copii şi adulţi.

„Fac lucrul acesta de când mă ştiu, este pasiunea mea. Am descoperit că altceva nu mi se potriveşte, deşi am încercat“, ne-a explicat Simona.


Ea a încercat mai multe meserii în viaţă, dar s-a oprit la haine şi jucării lucrate de mână. Este fericită că  talentul său îi asigură o sursă de venit şi-i oferă o mulţime de alte satisfacţii, care însă nu pot fi contabilizate.


Invitata celor mici


Este chemată cu diferite ocazii la petreceri private din judeţ pentru a-i picta pe copilaşi pe feţe cu personaje din poveşti, basme sau desene animate. „Un om îşi face meseria bine doar acolo unde pune pasiune“, spune Simona. Începând din 2009, ea s-a dedicat creaţiilor sale şi petrecerilor pentru cei mici. „Copiii zâmbesc mereu şi fiind în preajma lor capeţi energie de la ei. Aşa reuşesc să mă alimentez pentru pasiunea mea, să transpun imaginaţia în accesorii“, a subliniat designerul. 


Ea creează de la cercei, bentiţe, poşete şi tablouri până la păpuşi din materiale textile. În bijuteriile sale ea foloseşte cel mai adesea pasta de ceramică şi polimerică deoarece aşa are posibilitatea să facă numai obiecte originale. „Îmi place să dau forma completă bijuteriei, fără să folosesc prea multe accesorii, să am o libertate mai mare“, a explicat artista. A făcut de-a lungul timpului zeci de mii de haine şi accesorii handmade. Le-a pierdut numărul, poate şi datorită faptului că stă de dimineaţa până seara, în fiecare zi, şi creează noi articole şi jucării.


Asta pe lângă timpul pe care şi-l petrece cu familia. „Îmi place foarte mult să mă joc alături de fetele mele, Mălina şi Ioana“, a spus Simona.


Designerii o poreclesc „Didodede“


Artista merge foarte des la târguri şi expoziţii cu vânzare, în toată ţara. Designerii de handmade au şi poreclit-o Didodede datorită lucrurilor pe care le face pentru copii.


Pentru ea, toate creaţiile sunt preferatele ei. Cea mai nouă este favorita, asta până creează altceva. „Contează finalitatea celor realizate, nu timpul şi efortul depus“, ne-a mai spus Simona.

____________

profil
născută.
12 ianuarie 1978, Suceava.
studii. Liceul de Artă din Suceava.
familie. Este căsătorită, are doi copii.

întrebări şi răspunsuri
Planuri de viitor?

Îmi doresc să deschid în Suceava un after-school pentru copii. Este foarte important ca micuţii să aibă parte în educaţie şi de ore de muzică, desen sau sport. Lucruri pe care acum le întâlnim din ce în ce mai rar deoarce părinţii nu mai au timpul necesar să se ocupe de ei şi nici în şcoală nu le deprind bine.
Cui vinzi creaţiile tale?
Ele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, aş putea spune că persoanelor de la 14 ani în sus. Preţurile sunt cuprinse între 10 lei şi 30 de lei. Pentru copii variază între 20 şi 80 de lei.

ce-i place
Timpul liber mi-l petrec alături de fetele mele, Mălina şi Ioana, în vârstă de 5, respectiv 3 ani. Iar atunci când am şansa organizez petreceri pentru copii cu face painting şi karaoke.

ce nu-i place
Nu-mi plac snobismul, minciuna şi lenea. Nu pot ierta persoanele care sunt leneşe, care nu fac lucrurile. Din acest motiv este absurd din punctul meu de vedere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite