Portret / Florin Moldovan, luptă pentru salvarea naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este unul dintre primii bloggeri din Suceava. În paralel, este un ecologist convins şi face publice fotografii cu degradarea mediului. Primul blog personal al tânărului sucevean a luat fiinţă acum trei ani. „Am pornit mai mult dintr-o întâmplare. Am văzut un blog din străinătate şi am zis să încerc şi eu. M-a atras că puteam modifica totul după voia mea şi mi-am făcut şi eu cont. La început doar modificam temele,

Ulterior, tânărul a început să-şi petreacă întreaga zi pe internet în căutarea de noi site-uri şi programe ajutătoare. „Am avut o perioadă în care am creat zece forumuri pentru prieteni. Orice apărea nou trecea mai întâi prin mâinile mele şi apoi îl împărtăşeam şi prietenilor“, a povestit elevul.


A muncit pentru laptop


După un an de blogging pe o platformă gratuită, acesta a decis că e timpul să treacă la nivelul profesioniştilor.  „N-am vrut să cer bani de la părinţi aşa că, timp de câteva luni, am muncit pe brânci ca să fac rost de bani. În cele din urmă am adunat destui cât să-mi cumpăr un laptop şi un domeniu“, a declarat Florin. 


Trecerea la profesionişti a căpătat sens odată cu accederea în comunitatea locală de blogging, fiind unul dintre cei 47 de membri.
„Din comunitate fac parte ziarişti, oameni de televiziune, dar şi oameni simpli. Ne adunăm uneori şi discutăm despre bloguri şi, mai ales, despre viaţa în Suceava“, a explicat acesta.


Apel pentru salvarea naturii


Atras de viaţa online, adolescentul a început să creeze şi să dezvolte şi diverse posturi de radio online, atât pentru el, cât şi pentru prieteni.
„Cum apărea un soft nou, cum îl descărcam şi cream posturi de radio din ce în ce mai bune. L-am ajutat şi pe un prieten din Oradea, căruia i-am făcut un radio online. A ajuns şi la 3.000 de ascultători pe zi“, povestit Florin Moldovan.


Paralel cu viaţa online, tânărul s-a angajat în numeroase proiecte ecologice privitoare la salvarea mediului.


Participă la concursurile de film


Pasionat fiind şi de fotografie, acesta surprinde degradarea naturii şi o prezintă în cadrul întâlnirilor şcolare la care participă. Considerând că natura nu poate fi salvată doar prin fotografii, tânărul s-a înscris şi la concursuri de filme. La sfârşitul acestei luni va participa la întrecerea „Video art“ cu un filmuleţ dedicat ecologiei.


Totodată, datorită preocupărilor sale ecologice, acesta a participat la diferite întreceri pe această temă organizate în cadrul liceului unde învaţă şi a câştigat menţiuni cu proiectele sale.

________________

profil
născut.
3 aprilie 1992, Suceava.
studii. Este elev la Colegiul Tehnologic „Petru Muşat“.
familie. Are o soră.

întrebări şi răspunsuri
Ce înseamnă internetul pentru tine?

Internetul a ajuns să fie unul dintre factorii esenţiali din viaţa noastră. Este o enciclopedie online, cel care nu te lasă să te plictiseşti şi singurul care îţi poate oferi cele mai concrete informaţii.
Cum este viaţa online în Suceava?
Este abia la început. Primul pas spre mai bine a fost făcut când a luat fiinţă comunitatea de blogging. De atunci au avut loc diferite întruniri în Suceava şi în alte oraşe. Vorbim despre viitorul bloggingului sucevean şi despre cum să ajutăm viaţa culturală locală.

ce-i place
Suceveanul îndrăgeşte câinii de rasă, motiv pentru care are întreţinere un ciobănesc mioritic. Totodată, acestuia îi plac şi maşinile clasice.
ce nu-i place
„Nu-mi place prostia cu tot ce reprezintă aceasta. Cuvântul exprimă totul. Nu mai este nevoie de enumerarea tuturor categoriilor“, a declarat Florin Moldovan.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite