Portret/ Vasile Gheorghe aleargă după cupe şi medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a renunţat la activităţile specifice unui adolescent pentru a face performanţă, dar nu regretă nicio clipă. Acum ştie ce vrea în viaţă.

Vasile Gheorghe este campion naţional la atletism. Deşi este foarte bun în ceea ce face, el nu şi-a dorit dintotdeauna să facă acest sport. „În clasa a IX-a am început să alerg, după ce m-a înscris tatăl meu la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. Până atunci nu mă gândeam serios la un viitor în atletism“, a declarat Vasile.

A fost apoi o perioadă când a vrut chiar să renunţe pentru că, spune el, nu avea nicio satisfacţie materială, deşi câştiga medalii după medalii. În decursul anilor de liceu el a câştigat 11 medalii de aur la campionatele naţionale.

În anul 2009 a participat la Campionatul European, însă a fost descalificat din cauză că a intrat pe culoar prea repede. „A fost o experienţă din care am învăţat foarte mult şi nu-mi pare rău că am fost acolo. Acum îmi doresc mai mult ca oricând să mai particip şi să câştig locul I pe podium“, a spus campionul. Tot în anii de liceu, adolescentul a participat la două campionate balcanice, unde a reuşit să câştige locul IV şi VI  la proba de 800 metri, respectiv 1.500 de metri plat.

Este student la Sport

După ce a absolvit Liceul Sportiv, Vasile Gheorghe s-a înscris la Facultatea de Sport din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare“, moment în care şi-a dat seama că-şi doreşte cu adevărat să continue cariera de atlet.  Anul 2009 i-a adus lui Vasile opt medalii la campionatele naţionale, iar 2010 se anunţă deja plin de succese.

„În acest an am reuşit să câştig doar o medalie de bronz la campionatul din iarnă, deşi mi-aş fi dorit mai multe. Acum vreau medalii la Europenele la Tineret pentru probele de 800 şi 1.500 de metri“, a explicat Vasile Gheorghe. Campionul şi-a stabilit recordurile personale pentru 800 de metri la 1,51 de minute şi 34 de milisecunde şi pentru 1.500 de metri la 3, 51 de minute şi 28 de milisecunde.

Aceste valori sunt foarte aproape de baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2012. Vasile face de 12 ori pe săptămână câte 2 ore de antrenament. Din acest motiv, nu-i rămâne prea mult timp liber.

17 cupe şi 32 de medalii

„Nu am avut până acum o relaţie serioasă pentru că nu am avut timp. Fetelor le place să iasă des în oraş, la plimbare, la discotecă, dar mie nu-mi permite timpul. Trebuie mereu să fiu în formă şi să mă odihnesc foarte mult“, a spus Vasile.  
Palamaresul campionului este impresionant. Până la 20 de ani, a cucerit 17 cupe şi 32 de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale de atletism.

Profil
Născut. 28 aprilie 1990, Gura Humorului.
Studii. Student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Suceava.
Familie. Are două surori mai mari.

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi lipseşte din viaţa normală a unui tânăr?
Cel mai mult îmi lipseşte faptul că nu pot avea o relaţie stabilă cu o fată. Având câte 12 antrenamente pe săptămână, timpul nu-mi permite să-mi fac o prietenă. Sigur că am avut prietene, dar relaţia nu rezistă din cauza că nu am timp să mă ocup de ea.
Ce faci după vacanţa de vară?
Atleţii au în fiecare an câte o lună liberă în calendarul competiţiilor în timpul verii şi eu profit la maxim de acest timp. Greul vine abia după ce mă întorc în sală, când trebuie să-mi reiau antrenamentele. Pentru a reveni la forma iniţială, am nevoie de alte trei luni de pregătire.

Ce-i place
Îmi plac vacanţele petrecute alături de prieteni pentru că ador călătoriile. De asemenea, îmi plac animale. Am acasă un buldog francez, pe care l-am numit Mimi.

Ce nu-i place
Este o persoană energică şi din această cauză nu-i place vremea urâtă şi mohorâtă. „Iarna este cel mai urât anotimp pentru că trebuie să stau în casă prea mult din cauza frigului şi a ninsorilor“, a declarat campionul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite