Portret/ Roxana Curic le oferă femeilor îmbrăcăminte bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Curic
Roxana Curic

De cinci ani, aceasta confecţionează haine şi diferite bijuterii doar din fibre şi substanţe naturale. Şi-a făcut casa atelier şi lucrează doar de mână.

Ideea de a se lansa ca designer vestimentar i-a venit încă din perioada liceului. Abia acum cinci ani însă plăcerea sa a devenit şi o sursă de venit. „Atunci m-am gândit să mă apuc să fac ceea ce îmi place şi anume produse handmade“, a explicat suceveanca.

Roxana spune că au influenţat-o şi rudele, multe dintre ele având o aplecare către lucrul „de mână“. „La noi în familie toţi confecţionam câte ceva. De exemplu, tatăl meu, care era electician, meşterea diferite obiecte pe care ni le oferea cadou în timpul aniversărilor noastre“, a povestit Roxana.

Ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o preocupare „serioasă“. A petrecut mult timp documentându-se pe internet şi din ziare, pentru a aduna modele şi materiale. „Materia primă o procur de pe internet ori din diferite oraşe. Îmi place să fac orice: haine, cercei. Pe unele le fac bine, pe altele mai puţin inspirat“, a mărturisit suceveanca.Printre primele sale creaţii s-au numărat câteva bluze de tip ie, care s-au vândut foarte bine. Impulsionată de acest lucru, Roxana a început să frecventeze diferite târguri de obiecte tradiţionale.

Cumpărătorii îi mulţumesc

„Am fost pe la târguri din Bucureşti, Iaşi, Cluj. În străinătate încă nu am vândut, deşi multă lume mi-a spus că acolo ar fi o piaţă de desfacere foarte bună“, a explicat suceveanca. Femeia a primit în neumărate rânduri mesaje de apreciera din parte cumpărătorilor săi.

Uneori aceştia i-au trimis mesaje chiar şi după câţiva ani de la achiziţionarea produsului, pentru a-i spune că acesta încă rezistă trecerii vremurilor. „Primesc deseori mesaje de la cumpărători. Mă bucur că produsele mele sunt apreciate“, a declarat Roxana. Încurajată de reacţiile cumpărătorilor, suceaveanca s-a orientat mai mult pe producţia de obiecte-unicat. „Îmi place să creez lucruri noi şi să găsesc materii prime inventive. Cu mare greutate fac un lucru de trei ori“, a declarat creatoarea.

Ea petrece uneori şi trei zile pentru a confecţiona „de la zero“ un set de cercei. „Cerceii sunt realizaţi dintr-un material asemănător plastilinei. Se modelează foarte uşor fapt ce îmi dă libertatea de a produce sute de modele unice“, explică aceasta procedeul.  Timpul pierdut în faţa creaţiilor însă nu o dereanjează, aceasta făcând totul din plăcere. „E mai mult plăcere şi pasiune decât bani, motiv pentru care nu renunţ“, a adăugat suceveanca.

Profil
Născută. 27 decembrie 1976, Suceava.
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, la Suceava.
Familie. Căsătorită, un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Cât costă un obiect produs de mână?
Preţul nu-l stabilesc în funcţie de buzunarul omului, ci de cât mi se pare decent că trebuie să coste un produs lucrat manual. Muncesc mult la ele şi asta contează în alcătuirea preţului. Oricum, preţurile nu sunt cu mult mai mari decât cel al hainelor din bazar.
 
Cui sunt destinate obiectele?
Targetul este reprezentat de tinerele de liceu sau facultate care doresc să iasă în evidenţă cu ceva frumos şi de doamnele emancipate de 30-40 de ani care doresc să fie cochete. Au fost cazuri când m-au căutat fete care nu doreau să se îmbrace cu «uniforme de bazar».

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să citesc. Dragostea pentru cărţi mi-a fost insuflată de către părinţii mei deoarece aceştia citeau zi de zi“, a declarat suceveanca. Totodată acesteia îi plac şi călătoriile pe munte.

Ce nu-i place
Roxanei nu-i place mitocănia. De asemenea aceasta priveşte cu neîncredere vremurile tulburi care au cuprins ţara.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite