Portret/ Robert Enescu vrea performanţă în handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul practică acest sport din clasa întâi. A reuşit să cucerească, alături de echipă, de două ori titlul de campion naţional.

Robert  Enescu joacă handbal de mic.  Îşi aminteşte că cel care l-a îndrumat spre activităţi sportive  a fost bunicul său, căruia îi mulţumeşte în fiecare zi că l-a determinat să aleagă handbalul. „În clasa întâi am început să fac antrenamente la o şcoală şi apoi m-am mutat pentru că eram îndrăgostit de sportul acesta“, îşi aminteşte Robert Enescu.

A luat medalia şi cupa de aur

În prezent, este centru în echipa de juniori III a Liceului cu Program Sportiv Suceava. Cu o experienţă de şapte ani, Robert şi colegii săi din echipă au fost legitimaţi la Federaţia Română de Handbal, iar acest lucru le permite să joace în campionatele naţionale.

„Mergem la naţională în fiecare an şi de fiecare dată este la fel de greu. Anul acesta am ratat calificarea din cauza timişorenilor. Am pierdut cu 33-34 în ultimul minut“, a spus tânărul handbalist. Cea mai valoroasă victorie de până acum este cucerirea titlului naţional, în urmă cu doi ani, la generaţia ’93-’94. În vara anului trecut a câştigat medalia şi cupa de aur la Campionatul Naţional de Handbal, finală care a avut loc la Bistriţa, unde i-a bătut pe clujeni.

Îşi doreşte să aibă o carieră în acest sport şi să activeze la echipa de seniori a Clubului Sportiv Universitatea Suceava pentru că, după părerea lui, este cea mai bună din ţară. „Suceava este printre primele şase echipe din ţară la handbal şi cred că avem ce arăta în acest sport mai mult decât în fotbal“, susţine tânărul sportiv.

Robert Enescu consideră că se dedică în totalitate handbalului, iar performanţa o obţine cu numeroase sacrificii. Zilnic, el merge la antrenamente de la ora 19.00 la 20.30, iar sâmbăta şi duminica de dimineaţă, de la ora 7.00. Semnele vizibile după antrenamente sunt vânătăile. „Este un sport de contact, unul destul de dur, şi nu este meci după care să nu rămâi cu un semn. Dar asta îl face şi mai interesant pentru că presupune mult efort fizic“, explică tânărul.

Vacanţă în Italia şi Bulgaria

Datorită handbalului, Robert a călătorit în toată Moldova cu echipa pentru meciuri din campionat, dar şi pentru cele amicale. Singura călătorie peste graniţă a fost în vara anului trecut, când şi-a petrecut vacanţa alături de mama sa în Italia, şi apoi în Bulgaria. „A fost frumos acolo şi am vizitat locuri pline de istorie. Cea mai importantă a fost revederea cu mama“, a spus Robert.

Profil
Născut. 1 august 1995, Suceava.
Studii. Elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală 1, Suceava.
Familie. Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Care este idolul tău?
Jucătorul meu preferat este  centrul echipei Steaua, Marius Stavrositu. Îmi doresc să ajung ca el, să pot face performanţă, dar la seniori la CSU Suceava.
Ce sacrificii trebuie să faci?
Din cauză că avem zilnic antrenamente, uneori nu reuşim să mergem în vacanţe sau în weekend cu prietenii. Atunci când ştii că urmează un meci important nici nu îţi doreşti să fii în altă parte decât în sala de sport.

Ce-i place
Robert este înnebunit după pizza calzone. „Îmi place în primul rând aspectul şi apoi faptul că are multă şuncă şi caşcaval“, a afirmat handbalistul.

Ce nu-i place
Vara trecută a fost în vacanţă la părinţii săi în Italia şi a fost nevoit să meargă cu avionul. Tânărul spune că nu ar mai zbura a doua oară pentru că sunt turbulenţe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite