Portret/ Georgiana Ciobanu copilăreşte în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul a devenit o pasiune pentru Georgiana, căreia îi place mai mult să exerseze coregrafia unui vals decât să iasă în oraş cu prietenele. A descoperit, încă din clasa I, o mare plăcere pentru paşii de dans.

La început, Georgiana Ciobanu a luat lecţii pentru stilurile de dans modern, făcând parte din diverse cluburi din Botoşani. I-a plăcut foarte mult şi după un timp a decis să facă performanţă şi a ales clubul „Boom Dance“ din Suceava.

Drumuri între Botoşani şi Suceava

Georgiana pune multă pasiune în ceea ce face şi se pregăteşte serios pentru că vrea să ajungă celebră în lumea dansului. Cu toate acestea, fata nu neglijează şcoala.

Sub îndrumarea profesorilor şi a părinţilor, Georgiana, elevă în clasa a V-a a Liceului Toretic „Nicolae Iorga“ din Botoşani, a participat la numeroase concursuri şcolare la care a luat premii importante. Asta i-a dat încredere în forţele proprii. A participat la concursul „Smart Winners“, profilurile matematică, română şi franceză, unde a acumulat cele 100 de puncte necesare locului întâi. Astfel a câştigat premiul cel mare interjudeţean.

De patru ori pe săptămână vine la Suceava pentru antrenamente. „Nu este greu cu naveta pentru că-mi place ceea ce fac şi-mi dau toată silinţa, chiar dacă trebuie să depun foarte mult efort pentru a mă antrena“, explică Andreea. Rezultatele acestor antrenamente se văd în cele zece concursuri la care a participat cu diferiţi parteneri.

„I-am dat un cot partenerului“

Cel mai bun rezultat l-a obţinut la campionatul naţional de dans de la Târgu Mureş, desfăşurat în urmă cu cinci zile. Ea şi partenerul său au urcat pe treapta a doua a podiumului, reuşind să surclaseze alte 29 de perechi. Concursurile nu înseamnă numai stres.  Uneori apar şi momente hazlii. „Eram pe ringul de dans, împreună cu fostul partener, şi din greşeală sau din cauza emoţiilor copleşitoare, i-am dat un cot partenerului meu. Acesta a început să plângă din cauza durerii, dar am reuşit să ducem dansul la bun sfârşit“, a povestit amuzată Georgiana.

Visul ei este să aibă propria sală de dans, unde să-i poată iniţia pe amtorii de dans. „Toata lumea ar trebui să se apuce de dans pentru că astfel poţi să te exprimi clar, să te detaşezi de probleme grele“, spune micuţa dansatoare.
Costume de peste Prut

Dansul sportiv este destul de costisitor, dar Georgiana este sprijinită de părinţi pentru a putea participa la competiţii. Aceştia se ocupă de pregătirile dinaintea concursurilor,  adică de coafuri, machiaj şi orele particulare cu antrenori din toată ţara. Pentru rochiile folosite în concursuri, părinţii ei comandă materiale speciale din Republica Moldova. La toate acestea se adaugă minimum trei cantonamente pe an, care presupun cheltuieli de cazare, masă şi ore de dans cu antrenori. 

Profil
Născută. 15 iunie 1998, la Botoşani.
Studii. Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“.
Familie. Mai are un frate şi o soră.

Întrebări şi răspunsuri
Unde te vezi peste 20 de ani?
Nu ştu sigur ce-mi va rezerva viitorul, dar prin muncă şi efort sper să devin o dansatoare profesionistă pentru a putea concura la toate competiţiile mondiale alături de marii coregrafi ai lumii. Nimic nu este imposibil dacă te dedici în totalitate visului tău.
De ce ai ales Suceava pentru dansuri?
În Botoşani am dansat la mai multe cluburi, dar nicăieri nu aveai şanse să ajungi aşa departe cum poţi ajunge cu dansul sportiv. În urmă cu doi ani am auzit de acest club. În oraşul meu nu sunt cluburi de dans sportiv şi părinţii au decis că pot să mă susţină financiar pentru a mă antrena la Suceava.

Ce-i place
În timpul liber îi place să citească. „Acum am început romanul «Singur pe Lume» de Hector Malot, care a devenit cartea mea preferată“, spune copila.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac persoanele care pârăsc sau care sunt invidioase pe succesul altora. De asemenea, nu-mi place ca un prieten să profite de bunătatea mea“, spune Georgiana.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite