Portret/ Florin Poenari, cel mai tânăr şef din judeţul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 14 ani a intrat la Liceul de Poliţie, iar acum are în subordine 293 de oameni, mulţi fiind mai în vârstă decât el.

Florin Poenari are 29 de ani şi ocupă cel mai important fotoliu al Poliţiei Municipale. Din 15 septembrie, el a fost numit şef interimar, funcţie care nu i se pare atât de grea. Spune că este prietenul tuturor şi că cei 293 de subordonaţi îl ajută să îşi facă treaba ca la carte. Poenari este cel mai tânăr dintre şefii instituţiilor din judeţ. Şi-a ales drumul în viaţă  după ce a terminat opt clase. „Sunt în sistem de la 14 ani, când m-am înscris la Liceul de Poliţie din Ploieşti, după care am dat la Academia de Poliţie pe care am promovat-o în 2004“, povesteşte tânărul inspector.


„Am avut nopţi nedormite“


Florin Poenari a fost până în 2006 ofiţer coordonator la Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Gura Humorului, apoi până în 2008 ofiţer coordonator la Poliţia Rutieră. A urcat ulterior la rangul de ofiţer specialist, tot la Rutieră, iar până pe 15 septembrie a fost ofiţer specialist la Biroul Central Intern. „De mic am vrut să mă fac poliţist. Am vrut să fiu cu dreptatea, asta vreau şi acum. Cu toate că încerc să mă ţin echidistant, să nu mă implic sufleteşte în această meserie, uneori nu pot. Toţi suntem oameni“, spune suceveanul.


 Cel mai greu i s-a părut când lucra la Poliţia Rutieră, la identificarea şoferilor care fugeau de la locul accidentului. „Era ca şi cum, uneori, cauţi acul în carul cu fân. Dar când găseşti autorul eşti parcă răsplătit, te simţi împlinit. Am luat-o de jos şi am avut multe nopţi nedormite sau nopţi în care închideam ochii cu telefonul lângă cap“, îşi aminteşte inspectorul Poenari. Acum se pregăteşte pentru examenul de pe 1 octombrie pentru stabilirea viitorului şef al Poliţiei Municipale.

întrebări şi răspunsuri
Ce mâncare preferă şeful Poliţiei Municipale?
Îmi plac hribii şi tot ce înseamnă ciuperci, bureţi, mai ales acum că sunt de sezon. În rest, nu am preferinţe culinare ieşite din comun.
Au sucevenii spirit civic?
Mai ales acum, în vremurile astea, când infracţionalitatea a crescut, iar hoţii au ajuns să fure şi cartofii din beci, ar trebuie să dăm dovadă de spirit civic. Le recomand să ne sesizeze în legătură cu orice neregulă şi fapt antisocial, să sune la 112 şi să se implice în soluţionarea anchetelor. Noi dorim să creem un standard de siguranţă similar cu cel european.

profil
născut. 4 aprilie, 1982, Câmpulung Moldovenesc.
studii. Academia de Poliţie „Al. I. Cuza“, Specialitatea Drept, Poliţia Rutieră, Bucureşti.
familie. Este căsătorit.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite