Portret/ Elena Berari creează haine de copii şi bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 26 de ani face îmbrăcăminte pentru bebeluşi şi concepe bijuterii personalizate. Ca mămică îşi doreşte ce-i mai bun pentru copii.

E    lena Berari şi-a dorit să facă ceva util pentru viitorul micuţilor ei şi aşa a decis în urmă cu un an să se apuce de creat articole vestimentare pentru cei mici şi bijuterii pentru cei mari. Este un vis în devenire, Elena este abia la început de drum, dar speră să reuşească să se impună pe piaţa suceveană cu hăinuţele ei făcute din materiale naturale.

„De fiecare dată când văd o haină de copil făcută dintr-un material prost, care ar putea deranja la piele sau care poate provoca iritaţie, îmi antrenează imaginaţia şi ajung să creez un articol vestimentar din material natural“, a declarat designerul.

Ea este de părere că hainele care sunt acum pe piaţă nu numai că sunt calitativ proaste, dar şi urâte, fără culoarea copilăriei. „Am văzut botoşei din lână şi imediat m-am gândit că pot fi incomozi şi aşa am croşetat din bumbac, diferite culori vii“, a mai spus Elena. Pasiunea pentru croşetat a deprins-o de la bunica ei, care i-a arătat, atunci când era mică, cum să facă mileuri şi alte articole tradiţionale. Dar asta nu a încântat-o pe Elena, ea a furat meseria şi a transpus-o în obiecte moderne, fără fire tradiţionale.

„Nu vreau să fac haine tradiţionale, cu un iz vechi ci mai degrabă moderne. Cu toate acestea încă mai fac mileuri pentru că acestea nu vor fi niciodată demodate“, a explicat artista.

Lucrează cu argint şi agate

Pe lângă această pasiune care îi asigură şi traiul, Elena mai face şi bijuterii handmade din argint cu pietre semipreţioase. „Am început cu bijuteriile prin a-mi descompune şiragurile de mărgele pe care le aveam pentru că erau prea multe, iar acum comand pe internet pietrele şi fac diverse modele“, ne-a povestit suceveanca.

Are o colecţie de aproape 300 de bijuterii create de ea, pe care le vinde atât prietenelor şi familiei, cât şi la târgurile organizate în Suceava, o dată la două săptămâni.

Printre pietrele folosite de Elena pentru bijuteriile ei de colecţie se numără agatele, coralul, ametistul, „ochiul de pisică“, cristalele Swarovski, turcoazul şi argintul, iar ca materie primă pentru haine foloseşte bumbacul şi fibrele naturale.
Elena îşi dedică tot timpul acestei pasiuni şi nu se vede făcând altceva pe viitor.

Chiar şi atunci când familia ei se va mări, aducând pe lume un nou membru, ea îşi doreşte să rămână dedicată pasiunii, care îi aduce şi profit.

Profil
Născută. 17 ianuarie 1984, la Suceava.
Studii. Facultatea de Litere, Suceava.
Familie. Căsătorită, are un copil

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
Îmi doresc să creez haine de calitate pentru copii, cu materiale din fibră naturală şi cu modele cât mai moderne. Vreau să fie accesibile ca preţ şi utile, nu cu adaosuri de la diferiţi comercianţi.
Ce materiale foloseşti pentru creaţiile tale?
Folosesc diferite materiale, de exemplu pentru hainele de bebeluşi numai bumbac, iar pentru bijuterii numai argint şi agate, coral, ametist, „ochi de pisică“, cristale Swarovski, carneol şi turcoaz.

Ce-i place
Să mă ocup de familie în timpul liber, să mă joc alături de copilul meu pentru că îmi doresc să-i acord o educaţie cât mai bună.

Ce nu-i place
Nu-mi place ipocrizia şi că oamenii încearcă să pară ceea ce nu sunt. Prefăcuţii n-au nimic de câştigat în viaţă, din punctul meu de vedere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite