Portret/ Bianca Palaghiciuc, în paşi de cha-cha spre aurul naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 12 ani, a ajuns campioană naţională la dans sportiv. A cucerit publicul şi juriul de la toate competiţiile.

Bianca Elena Palaghiciuc a obţinut primul trofeu din cariera ei în luna aprilie, când a participat la Cupa „Floris“, de la Bistriţa. Împreună cu partenerul ei Robert, Bianca a impresionat juriul cu mişcările spectaculoase de cha-cha. Până în prezent, ea a „cules“ două premii întâi şi locul opt la cel mai recent campionat naţional, de la Iaşi, unde au participat sute de perechi din toată ţara. „A fost o experienţă pentru noi şi ne dorim să ajungem cât mai sus pentru a putea intra în clasa S, cea a profesioniştilor“, a spus Bianca.


„Nu stau o clipă locului“


Suceveanca dansează pe ritmuri de salsa, cha-cha şi tango de trei ani şi a participat la patru competiţii de nivel naţional. Are acasă două cupe şi două medalii, iar acest lucru o impulsionează să meargă mai departe. „Nu stau nicio clipă locului. Merg la şcoală, fac antrenamente, iar când mai am timp liber ies afară cu prietenii cu rolele sau bicicleta“, a mai spus tânăra dansatoare. Şcoala şi hobby-ul merg mână în mână, ne-a explicat Bianca pentru că aceste două activităţi nu se exclud. „Facem câte patru sau cinci antrenamente pe săptămână, a câte o oră şi jumătate fiecare“, a completat fata. Fiind un copil energic, Bianca spune că un drum cu maşina la competiţiile din ţară este un chin pentru ea. „Nu am răbdare să stau locului în maşină câteva ore în şir. Eu trebuie să mă plimb, să fac ceva tot timpul“, a explicat dansatoarea.

întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
Îmi doresc să ajung în clasa Open pentru că doar aşa pot să port rochii scumpe de 1.000 de euro. Acestea sunt foarte frumoase şi sunt în pas cu moda. Tot în clasa aceasta, juriul îmi permite să mă machiez şi să mă aranjez. Deocamdată nu am voie să port nici clămiţe în păr.

Unde îţi petreci timpul liber?
Când nu am antrenament, teme sau nu trebuie să o ajut pe mama, mă dau cu rolele şi bicicleta.

profil
născută. 15 mai 1998, Suceava.
studii. Este elevă în clasa a V-a la Şcoala Nr. 4 din Suceava.
familie. Este singură la părinţi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite